Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 0:01

Click away – Πρέβεζα: Ελάχιστα καταστήματα άνοιξαν την πρώτη ημέρα – Δυσκολίες με τις παραγγελίες

Με click away φέτος οι χριστουγεννιάτικες αγορές. Στην Πρέβεζα ελάχιστα ήταν τα καταστήματα τα οποία άνοιξαν με το νέο αυτό μέτρο, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα.

Το onprevezanews.gr βρέθηκε στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας προκειμένου να μιλήσει με επαγγελματίες που άνοιξαν τα καταστήματά τους, προκειμένου να μας μεταφέρουν τις τυχόν δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν.

Άλλωστε από σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυτό μέτρο το click away για το λιανεμπόριο το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιανουαρίου.

Καταναλωτές και καταστηματάρχες καλούνται να προσαρμοστούν σε νέο καθεστώς αγορών καθώς απαγορεύεται η φυσική περιήγηση των καταναλωτών στα καταστήματα και η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του onprevezanews.gr η κίνηση στην κεντρική αγορά ήταν σχεδόν ανύπαρκτη με την  πλειοψηφία των καταστημάτων να είναι κλειστά.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα -ως πρώτη μέρα- είναι προαιρετική η λειτουργία τους, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν πως από αύριο θα ξεκινήσει να κινείται η αγορά.

Στην κάμερα του onprevezanews.gr μίλησε ο κ. Δημήτρης Καρασαββίδης, ο οποίος άνοιξε την επιχείρησή του, δεχόμενος ελάχιστες παραγγελίες την πρώτη ημέρα.

‘’Είναι κάτι πρωτόγνωρο τόσο για εμάς όσο και για τον κόσμο. Βέβαια είναι ένα μέτρο με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να τονώσει την τοπική αγορά. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα και προβλήματα κυρίως με τα καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων. Δεν γίνεται ο καταναλωτής να ψωνίσει χωρίς να το δοκιμάσει είναι πρόβλημα, γιατί θα πρέπει να γίνονται αλλαγές στα προϊόντα. Εκτός αυτού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στην πλειοψηφία των καταστημάτων. Μέχρι στιγμής το Επιμελητήριο να έχει στείλει κάποιες εξηγήσεις για τον τρόπο που θα λειτουργούμε και κανείς άλλος’’.

Οι παραγγελίες στα καταστήματα μπορεί να γίνουν είτε στα e-shop των καταστημάτων, είτε από τα social media ή τηλεφωνικά και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Για να πάει να παραλάβει το προϊόν που έχει αγοράσει κάποιος, θα στείλει μήνυμα 2 στο 13033 και θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία η οποία θα παραδίδεται από έναν άνθρωπο.

Οι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα, με απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Το άνοιγμα αφορά μόνο μαγαζιά που έχουν είσοδο στο δρόμο (εξαιρούνται όσα μαγαζιά είναι σε εμπορικά κέντρα τα οποία θα παραμείνουν κλειστά) θα γίνει με αυστηρότατους όρους και τσουχτερά πρόστιμα αν υπάρξουν παρανομίες. Όποιος βάλει μέσα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

Συνεχίζονται τα έργα στην κεντρική αγορά

Μπορεί τα καταστήματα δειλά-δειλά να άνοιξαν από σήμερα στην Πρέβεζα με click away, ωστόσο οι εργασίες αποκατάστασης στην κεντρική αγορά της πόλης συνεχίζονται από τα συνεργεία της Cosmote, μετά την αλλαγή δικτύου με οπτικές ίνες.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και δεν θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην αγορά με το νέο άνοιγμα των καταστημάτων και τα όποια δημιουργήσει το click away.

Προηγούμενο Άρθρο

Γιάννενα: Δρομείς έσωσαν αδέσποτα σκυλιά στο λιμάνι της “Σκάλας” (pics)

Επόμενο Άρθρο

Click away: Όλο το ΦΕΚ με κάθε λεπτομέρεια – Τι είναι ανοιχτό, πως λειτουργεί η αγορά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...