Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 18:33

Aνακοίνωση του σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας για την Πρωτομαγιά

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ 2024 – 10:30π.μ. ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΙΣ 12:ΟΟ ΠΜ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ (ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ).

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης..

130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια των συμβιβασμένων και θλιβερών ηγεσιών της ΓΣΕΕ,τ ου Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και της ΑΔΕΔΥ που πολέμησαν αυτές τις απεργίες, προσπάθησαν να τις αποδυναμώσουν και να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι δε θα χαραμίσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη των καπιταλιστών!

75 χρόνια από την ίδρυση της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Βιώνουν τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό αυτό γαϊτανάκι. Την ίδια περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010.

 Οι επιχειρηματικοί όμιλοι,οι σουπερμαρκετάδες και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (πχ. JUMBO),βιομήχανοι κτλ καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Επιπλέον οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τραγικές  ελλείψεις μέτρων υγείας και ασφάλειας και την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Καθημερινά είναι τα εργατικά ατυχήματα, πολλά από αυτά θανατηφόρα, όπως το πρόσφατο με το θάνατο του συναδέλφου μας delivery στο Άκτιο.

 Αυτός είναι άλλωστε ο βασικός όρος για να εκταμιεύονται τα τεράστια ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, ένταση της εκμετάλλευσης και φθηνοί εργάτες για να διευκολύνονται τα επενδυτικά σχέδια, όταν ο λαός μας αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει ακόμα και γιατρό στα απογευματινά χειρουργεία.

Εμείς οι εργαζόμενοι σε supermarket και εμπορικά καταστήματα προσπαθούμε να επιβιώσουμε, μέσα σε αυτές τις συνθήκες ακρίβειας σε τρόφιμα, καύσιμα, ρεύμα, ενοίκιο, με πενιχρούς μισθούς, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με 4ωρα-6ωρα,με μεταφορά από πόστο σε πόστο, με επιπλήξεις και αξιολογήσεις, με την εργοδοτική πίεση κα τρομοκρατία πάνω από το κεφάλι μας, μια πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία ώστε να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα με νεκρούς και σακατεμένους εργαζόμενους.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Το νέο Δ.Σ της Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Στην θέση του προέδρου παραμένει ο Αποστόλης Σταυρίδης

Επόμενο Άρθρο

Δράση οδικής ασφάλειας από την Τροχαία Πρέβεζας για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...