Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, 16:50

Πρέβεζα: Επιστολή Γ. Τρυφωνίδη στη Ν. Κεραμέως για το Τμήμα Λογιστικής

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, απέστειλε ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης. Στην αναφορά του προς την Υπουργό, ο κ. Τρυφωνίδης επισυνάπτει την επιστολή-απάντηση σε ρεπορτάζ του κ. Λακασά της Εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο “Μικροπολιτικά βέλη κατά ΑΕΙ”, για το θέμα της μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Στην επιστολή του προς την Υπουργό, ο κ. Τρυφωνίδης αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμη κ Υπουργέ!

Σας επισυνάπτω κείμενο επιστολής μου προς την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που αναφέρεται σε ρεπορτάζ του κ. Λακασά.

Με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “Μικροπολιτικά βέλη κατά ΑΕΙ” και με αμφιλεγόμενα στοιχεία που του χορήγησε ο κ. Αντιπρύτανης του Π.Ι. το ρεπορτάζ είναι κατευθυνόμενο και αποβλέπει να σας παρασύρει σε μια απόφαση ώστε να υποστεί η κ. Κεραμέως και η Κυβέρνηση πολιτική φθορά. Διάφοροι καλοθελητές υποστηρίζουν ότι λόγω της θεσμοθέτησης της βάσης του 10 στις εισαγωγικές εξετάσεις κλείνουν Σχολές ελλείψει φοιτητών. Παρακαλώ ενημερωθείτε για την έλλειψη εγκαταστάσεων στα Ιωάννινα όπου οι φοιτητές της αντίστοιχης Οικονομικής Σχολής κάνουν τα μαθήματα τους στην Βιβλιοθήκη σε άθλιες συνθήκες.

Αντίθετα οι Υποδομές στην Πρέβεζα είναι νεότευκτες, σύγχρονες και μπορούν να φιλοξενήσουν και την Οικονομική Σχολή των Ιωαννίνων, αν ο πραγματικός σκοπός είναι η βελτίωση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου.(Σχετ. φωτ.)

Η επιστολή προς την Καθημερινή

Αξιότιμε Κ. Διευθυντά

“Μικροπολιτικα βέλη κατά ΑΕΙ” επιγράφεται ρεπορτάζ του κ. Λακασά στο φύλλο 12/3/2022 με αφορμή απόφαση της Πρυτανείας Ιωαννίνων να κλείσει το Campus της Πρέβεζας και να μεταφέρει τις δραστηριότητες στα Γιάννενα.

Η προσπάθεια, όμως, μιας μερίδας του πολιτικού και ακαδημαϊκού Κόσμου να αποδώσει την ευθύνη της μεταφοράς της Σχολής στην Υπουργό Παιδείας, υποδηλώνει ότι τα βέλη έχουν (συγκαλυμμένη) σοβαρή πολιτική στόχευση.

“Φταίει η κ Κεραμεως γιατί με την βάση του 10 που θεσμοθέτησε μπαίνουν λιγότεροι φοιτητές στην Πρέβεζα και η Σχολή κλείνει” Αυτό προσπαθούν να περάσουν στην Κοινωνία. (Μη ξεχνάμε βέβαια, ότι λιγότεροι φοιτητές σημαίνει λιγότερα λεφτά από το Κράτος στα Πανεπιστήμια).

Στην πράξη όμως “ενορχηστρωτές” της κίνησης της μεταφοράς είναι ο Πρύτανης (σύμβουλος Παιδείας του κ. Τσιπρα) και ο Αντιπρύτανης (σύμβουλος Υπουργού Παιδείας επί Κυβερνήσεως Σύριζα).

Δεν μπορεί να παραγνωρισθεί και το γεγονός ότι βρήκαν συμπαράσταση από την πλειοψηφία των καθηγητών της Πρέβεζας που κατοικούν μόνιμα στα Γιάννενα κατά παράβαση γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Λογικό!! Που να πηγαίνουν οι άνθρωποι στην Πρέβεζα να διδάξουν!!

Όσον αφορά την ακρίβεια των επιχειρημάτων που επικαλούνται:

Α. ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών που εγράφησαν στην Σχολή της Πρέβεζας είναι 94 και όχι 50.

Β. Η Πρέβεζα διαθέτει νεότευκτο σύγχρονο Campus, που μπορεί άνετα να φιλοξενήσει και την Σχολή των Ιωαννίνων.

Η Σχολή εκεί δεν έχει καμία υποδομή. Τα μαθήματα γίνονται σε χώρο της βιβλιοθήκης και σε αίθουσες που στερούνται θέρμανσης. Η δυσφορία των φοιτητών είναι μεγάλη.

Ο κ. Λακασάς θα μπορούσε να διαπιστώσει τα παραπάνω με επιτόπια επίσκεψη. Έτσι, το ρεπορτάζ του, θα μπορούσε να βοηθήσει την κ. Κεραμέως να πάρει την σωστή απόφαση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ

Τέως Βουλευτής

Γεν. Γραμμ. Δημ. Έργων


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Στη συνεδρίαση του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Βασίλειος Κώνστας: Ανεπαρκής η αεροπυρόσβεση στην Βορειοδυτική Ελλάδα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...