Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, 16:34

Άρθρο: Ο φόβος του στιγματισμού… αυξάνει τα κρούσματα

Η χώρα ‘’βράζει’’ στους ρυθμούς της Πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά να κολλούν τον θανατηφόρο ιό.

Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να μειώσει τον ρυθμό εξάπλωσης, χωρίς ωστόσο να το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.

Τα περισσότερα κρούσματα σήμερα βρίσκονται στην μαθητική κοινότητα, εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αν και κατά πόσο οι γονείς προχωρούν στα self test των παιδιών τους.

Ο φόβος του στιγματισμού ή το κλείσιμο μιας επιχείρησης, εφόσον σε μια οικογένεια βρεθεί θετικό κρούσμα, οδηγεί αρκετούς γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολικά συγκροτήματα αγνοώντας την διασπορά του ιό και σε άλλες οικογένειες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα και δεν είναι το μοναδικό ήρθε στο φως από την περιοχή των Ιωαννίνων, εκεί όπου πριν από ημέρες μία μαθήτρια δημοτικού ήταν θετική στον covid, χωρίς ωστόσο οι γονείς της να ενημερώσουν κανέναν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία σχεδόν εβδομάδα μετά να έχουν κολλήσει τον ιό σχεδόν όλοι οι συμμαθητές της και οι γονείς αυτών.

Είναι ένα από τα δεκάδες παραδείγματα που εμφανίζονται καθημερινά στην χώρα μας που έχουν ως αποτέλεσμα την ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να δείξουν την δέουσα υπευθυνότητα και να πραγματοποιούν τα self test και να δηλώνουν στην ειδική πλατφόρμα τα πραγματικά αποτελέσματα καθώς και να ενημερώσουν άμεσα του ΕΟΔΥ σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ήπειρος ”φλέγεται” με τα 2.500 κρούσματα

Επόμενο Άρθρο

Άνοιξε τις πύλες της η Λαϊκή Αγορά της Πρέβεζας – Ευχαριστημένοι οι παραγωγοί και οι καταναλωτές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...