Κορονοϊός: 2215 νέα κρούσματα σήμερα (05/03)

Ημερομηνία:

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, 2215 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 451 (68.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή +10.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 335 ασθενείς.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η «ΘΥΣΙΑ» των Μπάμπη Τσόκα και Απόστολου Τάσση ταξιδεύει στη Σουηδία – Η ιστορία της Πρέβεζας περνά τα σύνορα (video)

Τρία χρόνια μετά την κινηματογραφική της διαδρομή στην Ελλάδα,...

«Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» το Σάββατο στο Cine Κοκκινιά – Ένα κινηματογραφικό αριστούργημα με ελεύθερη είσοδο

Ένα από τα εμβληματικά έργα της κλασικής κινηματογραφικής εποχής...

Τζ. Βέρντι – Μάκβεθ – Ζωντανά από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου  στις 8:00μμΟι βραβευμένες ζωντανές μεταδόσεις της...

Πρέβεζα: Δράση αλληλεγγύης για την εξάλειψη της φτώχειας από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και την «Connect Ionian»

Ενημέρωση των πολιτών και συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών...