Τηλεδιάσκεψη Κοινοτήτων από την Ελλάδα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο

Ημερομηνία:

Μια ιστορική τηλεδιάσκεψη για τα χρονικά των Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε χθες  με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος.

Στην διαρκείας 2 ωρών τηλεδιάσκεψη έδωσαν το παρών Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων από κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας συζητώντας τις αλλαγές στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί.

Στην συζήτηση υπήρχε πλήρης ταύτιση των απόψεων ότι το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται κινείται προς την λάθος κατεύθυνση σχετικά με το θέμα των Κοινοτήτων.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που ταλανίζουν τόσο τις ορεινές και νησιωτικές Κοινότητες όσο και τις μητροπολιτικές.

Συζητήθηκαν οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν το συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης των Δήμων, να φέρουν την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ κέντρου και περιφέρειας και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων με μια αποκεντρωτική πολιτική.

Την συζήτηση παρακολούθησαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ των άλλων Κοινοτήτων εκπρόσωποι από το:

  • Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου (73 Κοινότητες)
  • Ένωση Προέδρων Μεσσηνίας (275 Κοινότητες)
  • Ομάδα Πρωτοβουλίας για Ένωση Κοινοτήτων Λάρισας (υπό σύσταση)
  • Δίκτυο Κοινοτήτων Δήμου Εορδαίας (25 Κοινότητες
  • Δίκτυο Κοινοτήτων Δήμου Αμυνταίου (24 Κοινότητες)
  • Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου (28 Κοινότητες, υπό σύσταση)

Το Συντονιστικό έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου  Εσωτερικών και την Κ.Ε.Δ.Ε. (έχουν ήδη σταλεί επιστολές) ενώ όλοι συμφώνησαν να επικοινωνήσουν όλες οι Κοινότητες τα αιτήματα τους με ψηφίσματα στους οικείους Δήμους και τους κατά τόπους βουλευτές.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τύρια Πρέβεζας: Νεκρός ανασύρθηκε ο 22χρονος οδηγός του Ι.Χ που σφηνώθηκε κάτω από βυτιοφόρο

Με τον πιο τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού...

Συμβαίνει τώρα: Σοβαρό τροχαίο στην Τύρια Πρεβέζης – Ι.Χ σφηνώθηκε κάτω από βυτιοφόρο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην...

Εικόνες εγκατάλειψης έξω από το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας – Σκουπίδια δίπλα στους μαθητές, ζητείται άμεση παρέμβαση!

Μια απαράδεκτη εικόνα αντικρίζουν όσοι περνούν έξω από το...

Νέα εποχή για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Φιλιππιάδας – Προχωρούν οι εργασίες στο γήπεδο Μπουσούλιζας

Στο εργοτάξιο του νέου αθλητικού χώρου στη Μπουσούλιζα βρέθηκε...