Ένα από τα όμορφα και πολυσύχναστα σημεία της Πρέβεζας, ο Προμαχώνας, που καθημερινά επιλέγουν δεκάδες συμπολίτες μας για έναν περίπατο, έναν καφέ ή λίγες στιγμές χαλάρωσης, παρουσιάζει σήμερα μια εικόνα που μόνο τιμητική δεν είναι για την πόλη.
Οι φωτογραφίες που έφτασαν στο ON Preveza News αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση.
Σκουπίδια παντού!
Ποτήρια από καφέδες, κουτάκια αναψυκτικών, κουτάκια μπύρας, κουτιά από πίτσες και κάθε λογής απορρίμματα βρίσκονται πεταμένα στο έδαφος, δημιουργώντας μια εικόνα εγκατάλειψης σε ένα σημείο που θα έπρεπε να αποτελεί κόσμημα για την Πρέβεζα.
Και το πλέον χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος απορριμμάτων στο σημείο, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να καταλήγουν όπου… βολεύει τον καθένα.
Ένα σημείο που ζητά το αυτονόητο
Δεν χρειάζονται πολλά για να αλλάξει η εικόνα. Η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, η τακτική καθαριότητα και, φυσικά, η στοιχειώδης ευαισθησία από όλους όσοι επισκέπτονται τον Προμαχώνα θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.
Γιατί άλλο είναι η έλλειψη υποδομών και άλλο η έλλειψη σεβασμού στον δημόσιο χώρο.
Ο Προμαχώνας δεν είναι χωματερή. Είναι ένας χώρος που καθημερινά επισκέπτονται άνθρωποι, ένας χώρος που θα μπορούσε να προσφέρει μια όμορφη εικόνα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πρέβεζας.
Η εικόνα που καταγράφεται σήμερα, όμως, προκαλεί απογοήτευση και πολλά ερωτήματα.
Πόσο δύσκολο είναι να υπάρχουν μερικοί κάδοι στο σημείο;
Και μέχρι να τοποθετηθούν, μήπως θα πρέπει και ο καθένας από εμάς να αναλάβει τη δική του ευθύνη και να μην αφήνει πίσω του ό,τι κρατά στα χέρια του;
Οι εικόνες είναι αδιάψευστες και μιλούν από μόνες τους.
Ο Προμαχώνας χρειάζεται φροντίδα, καθαριότητα και σεβασμό.
Όχι άλλα σκουπίδια κάτω από τα πόδια μας.






























