Το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας σε συνεργασία με το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πρέβεζας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Παρίσι από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της ELEMASYN. Στο συνέδριο συμμετείχαν 38 μαθητές του σχολείου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εργασία τους με θέμα: «Η Μάσκα του Φαντάσματος της Όπερας», με σκοπό να αναδειχθεί η ομορφιά της διαφορετικότητας. Επιπρόσθετα, τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες με μαθητές από άλλα σχολεία σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό περιβάλλον. Την εκδρομή συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου Ντέντες Ηλίας και οι εκπαιδευτικοί Τσαούση Αρετή και Νικολίτση Όλγα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος EPAS – ‘’Σχολεία Πρέσβεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’’, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Γαλλικό Κοινοβούλιο, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του Γαλλικού Κοινοβουλίου και τους αγώνες του Γαλλικού λαού για τη θέσπιση της ‘’Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη’’, που ενέπνευσε φιλελεύθερα κινήματα σε όλο τον κόσμο και αποτελεί θεμελιώδη λίθο για τους ευρωπαϊκούς πολιτικούς θεσμούς καθώς και για τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη δημόσια ζωή. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη γαλλική πρωτεύουσα επισκέφτηκαν σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του Παρισιού, γνωρίζοντας από κοντά την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε μια ιδιαίτερα σημαντική εκπαιδευτική και πολιτιστική ευκαιρία για τους μαθητές, οι οποίοι επέστρεψαν με νέες γνώσεις, εμπειρίες και πολύτιμα ερεθίσματα.
Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών ευχαριστεί ιδιαίτερα τις τοπικές επιχειρήσεις: ΑΧΕΡΩΝ ΜΠΕΤΟΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΤΩΓΙΑΝΝΗΣ, TUCAN, ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΠΑΠΑΜΑΝΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ Ν. – ΛΑΖΑΡΟΣ Σ. , ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΚΕΛΗΣ για την οικονομική στήριξη αυτής της δράσης. Επίσης ευχαριστεί και όλους όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο (προσφορά δώρων, θεωρητική ή πρακτική υποστήριξη) στην επιτυχία αυτού του ταξιδιού. Επίσης εκφράζει ιδιαίτερα τις ευχαριστίες της στον κ. Ν. Καβάγια χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στο Γαλλικό Κοινοβούλιο.


























