Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026 - 13:34

Ανάπτυξη Τώρα: Προσωπική ευθύνη Γεωργάκου για την παρανομία: Αγνοεί απόφαση Ειδικής Επιτροπής και αφήνει ακέφαλο το ΚΕΠ Πρέβεζας

Προσωπική ευθύνη του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για τη μη συμμόρφωση σε απόφαση της Ειδικής Επιτροπής – Ακέφαλο Τμήμα ΚΕΠ λόγω αδράνειας, (έκθετοι και οι δημοτικοί του σύμβουλοι και δεν είναι η πρώτη φορά!).

Ως  Δημοτική Αντιπολίτευση Πρέβεζας ενημερωθήκαμε επισήμως για την Αίτηση Όχλησης που υπέβαλε η δημοτική υπάλληλος κα Ελένη Βελλίου προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, με αντικείμενο τη μη συμμόρφωσή του στην υπ’ αριθμ. 1/28-07-2025 απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006.

Υπενθυμίζεται ότι η Ειδική Επιτροπή:

  • έκανε δεκτή την προσφυγή,
  • έκρινε παράνομη την αρχική απόφαση του Δημάρχου,
  • υποχρέωσε τη Δημοτική Αρχή σε αποκατάσταση της νομιμότητας.

Ο κ. Γεωργάκος προχώρησε σε ανάκληση της παράνομης απόφασης, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει νέα νόμιμη πράξη ορισμού, όπως ρητά επιβάλλει το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής.

Η στάση αυτή έχει συγκεκριμένες και μετρήσιμες συνέπειες:

  • το Τμήμα Εσωτερικής Ανταπόκρισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης ΚΕΠ παραμένει χωρίς προϊστάμενο,
  • υπονομεύεται η εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία μιας κρίσιμης υπηρεσίας εξυπηρέτησης πολιτών,
  • δημιουργείται διοικητικό κενό αποκλειστικά με ευθύνη του Δημάρχου.

Δεν πρόκειται για υπηρεσιακή λεπτομέρεια ούτε για τεχνικό ζήτημα.

Πρόκειται για συνειδητή επιλογή αδράνειας, η οποία εκθέτει τον Δήμο Πρέβεζας και ακυρώνει στην πράξη τη δεσμευτικότητα των θεσμικών αποφάσεων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει ποιες αποφάσεις θα εφαρμόζει και πότε.

Η συμμόρφωση στη νομιμότητα είναι άμεση και υποχρεωτική, όχι προαιρετική.

Ως μείζονος  Αντιπολίτευση καθιστούμε  σαφές ότι:

Παρακολουθούμε  το ζήτημα και θεωρούμε  τον κ. Γεωργάκο προσωπικά υπεύθυνο για κάθε συνέχιση της διοικητικής δυσλειτουργίας, θα προβούμε  σε κάθε θεσμική και πολιτική ενέργεια εφόσον η παρανομία δια της αδράνειας συνεχιστεί.

Η Πρέβεζα δεν διοικείται με «σιωπηρές καθυστερήσεις», αλλά με κανόνες, ευθύνη και σεβασμό στους θεσμούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (18 Ιανουαρίου – 24 Ιανουαρίου 2026)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...