Επικράτηση με 2-0 επί του Πανλευκάδιου στη Βόνιτσα, σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με… καταιγίδα και κατέληξε σε ποδοσφαιρική παράσταση
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας ο ΠΑΣ Πρέβεζα, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του ανωτερότητα και τη σταθερά ανοδική του πορεία. Η ομάδα της Πρέβεζας επικράτησε καθαρά και δίκαια με 2-0 του Πανλευκάδιου, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Βόνιτσας.
Πριν τη σέντρα, οι συνθήκες θύμιζαν περισσότερο χειμωνιάτικο θρίλερ παρά ποδοσφαιρικό αγώνα, καθώς ισχυροί άνεμοι και έντονη καταιγίδα έκαναν την εμφάνισή τους. Ωστόσο, όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο καιρός «συμμάχησε» με τους ποδοσφαιριστές και τα ακραία φαινόμενα υποχώρησαν, επιτρέποντας στις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα όμορφο και ανταγωνιστικό παιχνίδι.
Ο ΠΑΣ Πρέβεζα μπήκε αποφασισμένος από το πρώτο λεπτό, έλεγξε τον ρυθμό και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Με σωστή κυκλοφορία, ένταση και πειθαρχία σε όλες τις γραμμές, η ομάδα του Γιώργου Γιάννου «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο.
Το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό ο Τουρμουσόγλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άψογα την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και με ψύχραιμο τελείωμα έγραψε το 1-0, δίνοντας από νωρίς προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει, διατηρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, και λίγο πριν την ανάπαυλα ήρθε το δεύτερο γκολ που «κλείδωσε» τη νίκη. Στο 43ο λεπτό, ο συνήθης ύποπτος και πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, Απόστολος Τσιούνης, βρήκε ξανά δίχτυα, επιβεβαιώνοντας την εκτελεστική του δεινότητα και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ Πρέβεζα διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά, δείχνοντας ωριμότητα και αγωνιστική ισορροπία. Παράλληλα, ο προπονητής Γιώργος Γιάννος είχε την ευκαιρία να ανοίξει το ροτέισον και να δώσει πολύτιμο χρόνο συμμετοχής στους δύο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Ο 16χρονος Γιώργος Μέρκος και ο έμπειρος μέσος Δημήτρης Σακκάς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις, δείχνοντας πως μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά «όπλα» στη συνέχεια της σεζόν.
Με αυτή τη νίκη, ο ΠΑΣ Πρέβεζα κλείνει τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο, αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρη στόχευση για ακόμη ψηλότερα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα της Πρέβεζας είναι το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Πάργας, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, ξανά στο Δημοτικό Στάδιο Βόνιτσας, με ώρα έναρξης τις 15:00. Ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΣ θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα και να μπει δυναμικά στη δεύτερη φάση της σεζόν.
Διαιτητές: Φίτσας, Πάτσης, Μπόμπορης
ΠΑΣ Πρέβεζα (Γιώργος Γιάννος): Καραπιπέρης, Μουσιωτίτσας, Βλάχος (20ο λ.τ Σακκάς), Σκουτέλας, Ιασωνίδης, Τόσκα, Τσιούνης Π.(65ο Κουμπής), Γκίνι, Τουρμουσόγλου (78ο Μέρκος), Τσάλα (78ο Κολοβός), Τσιούνης Απ.
Πανλευκάδιος (Νίκος Μιμηγιάννης): Τρανουλίδης, Μπουρδούβαλης, Τριάντος, Μήτσουρας, Βρεττός, Λιάσκος, Φέτσης Λ. (60ο Αργύρης), Φέτσης Ξ., Βερύκιος, Καρέλης, Αγχαλιού.



























