Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 - 14:12

Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στο Εκκλησάκι στο Βαθύ Πρέβεζας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε το πρωί της Παρασκευής η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στο γραφικό εκκλησάκι στο Βαθύ Πρέβεζας. Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από νωρίς, για να τιμήσει τον θαυματουργό Άγιο και να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε σε ένα κλίμα βαθιάς ευλάβειας και πνευματικότητας.

Της Ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με λόγο ουσιαστικό και πατρικό αναφέρθηκε στη ζωή, τα θαύματα και την προσφορά του Αγίου Σπυρίδωνα προς την Εκκλησία και τον άνθρωπο. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία της πίστης, της αγάπης και της αλληλεγγύης ως σταθερές αξίες που πρέπει να συνοδεύουν την καθημερινότητα κάθε χριστιανού.

Το παρών στον εορτασμό έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και αντάλλαξε θερμές ευχές, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σπύρος Κόκκαλης, καθώς και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας κ. Σπύρος Βρυώνης. Η παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης προσέδωσε ιδιαίτερο κύρος στην εορτή, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα και να λάβουν ευχές για υγεία και ευημερία. Το εκκλησάκι στο Βαθύ, περιτριγυρισμένο από την πανέμορφη φύση της περιοχής, αποτέλεσε για ακόμη μια φορά σημείο συνάντησης ανθρώπων που διατηρούν ζωντανή την παράδοση και την πίστη.

Ο φετινός εορτασμός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αποτελώντας μια όμορφη και συγκινητική υπενθύμιση της δύναμης της πίστης και της ενότητας, σε μια εποχή που οι αξίες αυτές είναι πιο πολύτιμες από ποτέ.

Προηγούμενο Άρθρο

Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας δεξιώνεται το Λιθουανικό σχολικό Lithuanian sport university Kedainiai “Ausra” progymnasium στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ SCH120

Επόμενο Άρθρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Με τους αγροτοκτηνοτρόφους στη δουλειά και στον αγώνα – Νίκη στα μπλόκα για μια αξιοβίωτη ζωή στην ύπαιθρο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...