Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 - 0:45

Νεοχώρι Πρέβεζας – Κτηνοτρόφος αντίκρισε ακόμη μια φρικιαστική εικόνα – Νέα επίθεση αδέσποτων σκύλων

Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα ημέρες από το ρεπορτάζ μας σχετικά με τις επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε μαντρί στο Νεοχώρι Πρέβεζας, και δυστυχώς το φαινόμενο επαναλαμβάνεται με τραγικό τρόπο.
Το πρωί της Πέμπτης, ο κτηνοτρόφος της περιοχής βρέθηκε μπροστά σε μια ακόμη σκληρή εικόνα καταστροφής, καθώς αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν ξανά στο κοπάδι του.

Το αποτέλεσμα της νέας επίθεσης ήταν δύο νεκρά πρόβατα και μία προβατίνα, ενώ αρκετά ακόμη ζώα εντοπίστηκαν τραυματισμένα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τραύματα είναι τόσο σοβαρά που ορισμένα ζώα δεν θα μπορέσουν πλέον να αποδώσουν, κάτι που μεταφράζεται σε άμεση οικονομική ζημιά για τον ίδιο και την επιβίωση της επιχείρησής του.

Ο κτηνοτρόφος, εμφανώς απογοητευμένος και εξουθενωμένος ψυχολογικά, τονίζει πως πλέον βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, καθώς –όπως αναφέρει– δεν μπορεί να βρει άκρη με κανέναν αρμόδιο φορέα.
Όπως υποστηρίζει, από τον Δήμο μέχρι και πολίτες που ταΐζουν τα αδέσποτα χωρίς έλεγχο, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, αφήνοντας τον ίδιο μόνο απέναντι στο πρόβλημα.

Η δήλωση του κτηνοτρόφου:

«Σήμερα το πρωί βρήκα άλλη μία χαμένη μάχη… Τα ζώα μου πεταμένα στο χώμα, τρία νεκρά και άλλα να σπαρταρούν. Δεν αντέχεται αυτή η εικόνα. Έχω φτάσει στο σημείο να μην ξέρω πώς θα συνεχίσω. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Εγώ όμως ζω από αυτά τα ζώα, είναι η δουλειά μου και η ζωή μου. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση — κάθε μέρα φοβάμαι τι θα αντικρίσω».

Η κατάσταση στο Νεοχώρι φαίνεται πως λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, με τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους να ζητούν άμεση παρέμβαση για την προστασία της περιουσίας και της ασφάλειάς τους, αλλά και παράλληλα μια οργανωμένη και υπεύθυνη λύση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ώστε να μη θρηνούμε ξανά αντίστοιχα περιστατικά.

Προηγούμενο Άρθρο

Τ.Ε Κ.Κ.Ε Πρέβεζας: Η απάντηση στον βουλευτή Κώστα Μπάρκα

Επόμενο Άρθρο

Η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου παρουσιάζει την τρίτη της ποιητική συλλογή με τίτλο ”επίΛΥΣΗ”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...