Νέος απινιδωτής στον Μύτικα Πρέβεζας – Μια ανάσα ζωής για την τοπική κοινωνία από την Δαπεδοκατασκευαστική Νόβας (video-pics)

Ημερομηνία:

Μια ουσιαστική ενίσχυση στην ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Μύτικα Πρέβεζας προστέθηκε σήμερα το μεσημέρι, με την τοποθέτηση απινιδωτή στο εστιατόριο «Αγνάντι».
Η σημαντική αυτή δωρεά προέρχεται από την εταιρεία Δαπεδοκατασκευαστική Νόβας, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για όλους.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι υποδέχθηκαν την πρωτοβουλία με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ύπαρξης ενός τόσο κρίσιμου ιατρικού εργαλείου σε ένα πολυσύχναστο σημείο της παραλιακής ζώνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν επίδειξη της σωστής χρήσης του απινιδωτή και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα βασικά βήματα παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής — μια εκπαίδευση που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Ο νέος απινιδωτής είναι πλέον διαθέσιμος για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, έως ότου φτάσει εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια, ενισχύοντας έτσι την “αλυσίδα επιβίωσης” της περιοχής.

Στην κάμερα του ON TV μίλησαν ο υπεύθυνος της Δαπεδοκατασκευαστικής, Γιώργος Νόβας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα, Τίμος Μπέλλος, και ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μύτικα, Πάνος Καρλής, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της δράσης αυτής και τη διάθεση συνεργασίας για ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Η προσθήκη του απινιδωτή στον Μύτικα εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός πλέγματος δημόσιας ασφάλειας, με στόχο κάθε γειτονιά, σχολείο και σημείο συνάθροισης να διαθέτει τον δικό του απινιδωτή — ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη στην Πρέβεζα (pics)

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά αφιερωμένη στη λογοτεχνία και τη...

Η Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας συμμετείχε στην άσκηση Πολιτικής Προστασίας «ΔΙΑΠΥΡΟΣ 2026» στην Παραμυθιά

Με δυναμική παρουσία και υψηλό αίσθημα ευθύνης, η Λέσχη...

Έκθεση εικαστικών δημιουργιών μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας εμπνευσμένη από τον Οδυσσέα Ελύτη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμος Πρέβεζας και η Παιδική-Εφηβική...