Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025 - 22:00

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας, Γιάννης Βέργος, ξενάγησε μαθητές από τη Γερμανία

Την Πρέβεζα επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές του δίγλωσσου κλάδου του Μοντεσσοριανού Γυμνασίου Λάιμπνιτς από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Ήπειρο.

Την ξενάγηση ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας, κ. Γιάννης Βέργος, ο οποίος υποδέχθηκε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους, ανάμεσα στους οποίους και η Πρεβεζάνα εκπαιδευτικός κ. Αλεξία Μυριούνη.

Η ομάδα περπάτησε στα γραφικά σοκάκια της πόλης, γνωρίζοντας από κοντά την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και την ιστορία της Πρέβεζας, ενώ η περιήγηση ολοκληρώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το μεγαλείο και τη διαχρονική σημασία της περιοχής, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για την πολιτιστική κληρονομιά της.

«Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση να βλέπω τη γενέτειρά μας να γίνεται σημείο αναφοράς για μαθητές που ταξίδεψαν από τη Γερμανία. Η Πρέβεζα έχει όλα τα εφόδια να αναδειχθεί σε έναν τόπο με διεθνή ακτινοβολία, μέσα από τον πολιτισμό και την ιστορία της», δήλωσε ο κ. Βέργος.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με θετικές εντυπώσεις, αφήνοντας στους μαθητές πολύτιμες εικόνες από την πόλη και την ιστορική της παρακαταθήκη.

Προηγούμενο Άρθρο

Συμμετοχή στην Εμποροπανήγυρη Φιλιππιάδας 2025

Επόμενο Άρθρο

Ηγουμενίτσα: Μια τραγωδία που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους – Νεκρός 11χρονος μαθητής

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...