Η Ένωση ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας στο συμβούλιο των προέδρων των ξενοδοχειακών Ενώσεων

Ημερομηνία:

Στο τακτικό Συμβούλιο των Προέδρων βρέθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας την περασμένη Πέμπτη 14/11 Κος Ιωάννης Νάστας όπου και συζητώντας για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο σημείωσε λαμβάνοντας το λόγο:

  • η αδυναμία εύρεσης προσωπικού και ιδιαίτερα εξειδικευμένου
  • Υψηλή φορολόγηση καθώς και το υψηλό ασφαλιστικό κόστος
  • Η Έλλειψη Αστικής Συγκοινωνίας προς και από Διεθνές Αεροδρόμιο Ακτίου
  • Προβλήματα υποδομών όπως Βιολογικός Καθαρισμός , Καθαριότητα τουριστικών περιοχών , Ευπρεπισμός Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων
  • Ασαφές πλαίσιο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης καταλυμάτων καθιστώντας το ως αθέμιτο ανταγωνισμό

Το Συμβούλιο είχε την μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών και τα κεντρικά μηνύματα που αναδείχθηκαν ήταν σαφή:

  • Ο τουρισμός απαιτεί στρατηγική και αναπτυξιακή στόχευση, καθώς και σύγχρονες, ανθεκτικές υποδομές.
  • Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει φαινόμενο υπερτουρισμού. Η ισοπεδωτική κινδυνολογία πλήττει άδικα την εικόνα της χώρας.
  • Ο ξενοδοχειακός κλάδος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως πηγή άντλησης φορολογικών εσόδων.
  • Δεν θα δεχθούμε αποφάσεις που μας αφορούν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο να συνεχίζουν να λαμβάνονται ερήμην μας.
  • Πρέπει άμεσα να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης και να τεθεί ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο, αντίστοιχο με αυτό που ισχύει σε ανταγωνιστικές χώρες, καθώς και να διασφαλιστεί η εφαρμογή του.
  • Η ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον ξενοδοχειακό κλάδο αν προηγουμένως δεν έχουν επιλυθεί όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις ιδιαιτερότητες που αυτός παρουσιάζει.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων γιορτάζει 75 χρόνια λειτουργίας, με τον ξενοδοχειακό κλάδο πιο ενωμένο από ποτέ να διεκδικεί τον σεβασμό που αξίζει, βάσει της συμβολής του στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία, σεβασμό που σε άλλες χώρες θεωρείται δεδομένος.

Με τιμή

Το  Δ.Σ.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θρίλερ στον αέρα: Συναγερμός για Cessna 172 – 40 λεπτά αγωνίας, αίσιο τέλος στο Άκτιο

Στιγμές έντονης αγωνίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν...

Έκτακτο Δελτίο Υψηλού Κινδύνου Εκδήλωσης Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Κυριακή 28-06-2026

Σύμφωνα με τον από 27-06-2026 Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου...

Με λαμπερά εγκαίνια άνοιξε τις πύλες του το «Limanaki» στο Κανάλι Πρέβεζας – Ένας νέος all day προορισμός δίπλα στο κύμα (video-pics)

Παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών, συγγενών, φίλων και πλήθους...