Ο Βασίλης Μπότσιος παρουσιάζει τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο “Στ’ ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές”

Ημερομηνία:

Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Bookshop Avdikos» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στ’ ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές», του Βασίλη Μπότσιου, την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 20:00, στο κατάστημα ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ Seaside Bar Resto (Άλσος Αγ. Γεωργίου, Πρέβεζα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου (Φιλόλογος, ποιήτρια), Βασίλης Μποκογιάννης (Ιστορικός τέχνης), Αλεξάνδρα Κωστάκη (Εκπαιδευτικός, συγγραφέας), Γιώργιος Μίζης (Δικηγόρος). Ποιήματα θα διαβάσει η Νίκη Γεωργίου (Δικηγόρος). Την εκδήλωση θα συντονίσει και θ’ απαγγείλει ποιήματα η δικηγόρος Ευπραξία Χατζηθεοδώρου

Στ’ ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές, δίνοντας ώθηση στις εικόνες των ονείρων, στις αναμνήσεις, στις ψευδαισθήσεις. Η μνήμη, η πίστη, η θλίψη, μπορούμε να πούμε πως συμμετέχουν πιστά στη διεργασία αυτή. Ξαγρυπνούν οι αφορμές κάποιες φορές, άλλοτε ερωτευμένες, άλλοτε απογοητευμένες, μα πάντα τέλειες συλλέκτριες των δώρων της καθημερινότητας. Ενίοτε ο δημιουργός, μην μπορώντας να κάνει αλλιώς, μαζί τους ξαγρυπνά κι αυτός. Κι εκεί, στις άκρες των δαχτύλων, προς το ξημέρωμα, κάποιες φορές φυτρώνει άνθος. Ο Βασίλης Μπότσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα, όπου και κατοικεί. Σπούδασε νομική, είναι μέλος του Δ.Σ. Πρέβεζας κι εργάζεται ως δικηγόρος. Το 2019 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Στο χείλος του φωτός από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Πρεβεζάνικα Χρονικά και Εμβόλιμον, καθώς επίσης και στους ιστοτόπους poiein.grbibliotheque.gr και varelaki.blogspot.com. Το βιβλίο Στ’ ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές είναι η δεύτερη ποιητική του συλλογή.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας 2026 – Η σύνθεση των νέων οργάνων διοίκησης

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Ιουνίου 2026 οι αρχαιρεσίες του...

Κατάμεστη η Δημοτική Πινακοθήκη στην παρουσίαση του βιβλίου «Η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία» του Χρήστου Τάρταρη (Pics)

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το...

Με μεγάλη επιτυχία το «Empower Forward – Women in Sports» στην Πρέβεζα: Μία γιορτή αθλητισμού, συμμετοχής και έμπνευσης (pics)

Μία ξεχωριστή αθλητική γιορτή, γεμάτη ενέργεια, χαμόγελα και δυνατά...

Το Θεσπρωτικό τίμησε τον ήρωα αστυνομικό Χρήστο Μάτη – Οδός με το όνομά του για να μείνει η μνήμη του ζωντανή

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2026...