Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:12

900 στρέμματα καλλιεργειών κάτω από το νερό – Σε απόγνωση οι αγρότες του Φαναρίου (φώτο-βίντεο)

Δεν έφταναν τα προβλήματα με την υδροδότηση λόγω της διακοπής του ρεύματος, από τις οφειλές των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ (το ρεύμα συνδέθηκε με παρέμβαση Περιφέρειας), πλέον οι καλλιεργητές του Φαναρίου βλέπουν τις καλλιέργειες τους να είναι κάτω από σχεδόν 1,5 μέτρο νερό. Περίπου 900 στρέμματα καλλιεργειών βρίσκονται κάτω από το νερό και έχουν φέρει σε απόγνωση για ακόμη μία φορά τους ιδιοκτήτες τους, αφού δεν μπορούν να μαζέψουν το τριφύλλι και το καλαμπόκι τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα τεράστια έξοδα που έχουν.

Ο λόγος είναι γνωστός σε όλους, αλλά λύση δεν μπορεί να βρει κανείς μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα το πρόβλημα αυτό να συνεχίζει και να ”πνίγει” τους κόπους των αγροτών.

Η μοναδική βάρκα που υπάρχει στον ΤΟΕΒ Φαναρίου και καθαρίζει τα τα ποτάμια, πολύ συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα και έτσι οι καθαρισμοί δεν μπορούν να γίνουν με το νερό να υπερχειλίζει και να πλημμυρίζει τις εκτάσεις.

Οι αγρότες ήδη έχουν επικοινωνήσει με την Περιφέρεια και το αρμόδιο γραφείο, καθώς επίσης και τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, κάνοντάς τους για ακόμη μία φορά γνωστό το πρόβλημα, ζητώντας τους την άμεση επέμβασή τους.

Η σιδερένια βάρκα όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι 40 και πλέον ετών, αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει, αφού οι συχνές βλάβες την βγάζουν εκτός λειτουργίας.

Το onprevezanews.gr, βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε για ακόμη μία φορά τις τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Το μεγαλύτερο μεταγραφικό ‘’ΜΠΑΜ’’ στην κατηγορία έκανε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, «Η έκλειψη» του Αντονιόνι, κριτική προσέγγιση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...