Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 2:27

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Πρόγραμμα ERASMUS +: «Οικοδομώντας νέους ορίζοντες για ένα σύγχρονο σχολείο»

To 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας στο πλαίσιο της συνεχόμενης δραστηριοποίησής του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα συμμετέχει για τη σχολική χρονιά 2023-2024σε Erasmus+/Δράση ΚΑ1- Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης στο σχέδιο με τίτλο: «Οικοδομώντας νέους ορίζοντες για ένα σύγχρονο σχολείο» και κωδικό 2023-1-EL01-KA122-SCH-000127110.

Η δράση ΚΑ1 Erasmus+ αφορά στη μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης και προσφέρει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα. Δίνεται η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να συμμετάσχουν σε σεμινάρια στην Τσεχία και τη Σουηδία.  Βασικός σκοπός του σχεδίου είναι η βελτίωση της κατάρτισης των εκπαιδευτικών ως βασική προτεραιότητα για τη βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός Ευρωπαϊκού σχολείου του 21ου αι.

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπύρο Κυριάκη

Επόμενο Άρθρο

Νέα νίκη για την ομάδα κορασίδων του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...