Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 8:05

48o Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή Πρέβεζας

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή είναι το µεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός της χώρας! Με σύνθημα: Η νέα γενιά με το ΚΚΕ με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν.Μπελογιάννης)
Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα, 
συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα και κάνει στάση στην Πρέβεζα.

Στο Φεστιβάλ  συναντιούνται εδώ και 47 χρόνια η ελπίδα, η δημιουργία, ο αγώνας. Η κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ “χτίζεται” και λειτουργεί µε την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά και προσφορά, την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό χιλιάδων µελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το Φεστιβάλ είναι µία εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να συμπορευτεί στον αγώνα με το ΚΚΕ για  να παλέψουμε για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες µας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.

Να παλέψουμε για τη νέα κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση.

Το Φεστιβάλ θα γίνει για μια ακόμα χρονιά στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” , στις 3 Σεπτέμβρη, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που φιλοδοξούν και φέτος να αποτελέσουν πόλο έλξης για τη νεολαία και τον λαό της περιοχής.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ.
  • Χαιρετισμό από τον Χρήστο Μπρίκο, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Πρέβεζας

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τον:

  • Φοίβο Σκάρπο και την παρέα του και θα ακολουθήσει
  • Μεγάλη Συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τους μουσικούς του, σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση: “Τα ρεμπέτικα της κιθάρας”.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας, γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τους νέους με την παλαιότερη γενιά. Παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα “ξεσκονίζει” τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στο χρόνο. Μαζί με τους συνεργάτες του μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Δημιουργίες των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής” καθώς και τον χώρο “Κόκκινο Αερόστατο” με πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

Έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής στα Δ. ΙΕΚ.

Επόμενο Άρθρο

Υπεγράφη η σύμβαση για έργα αποκατάστασης βατότητας του οδικού δικτύου Δ.Ε Λούρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Κώστας Μπάρκας: Αποκλειστικά Δημόσιου χαρακτήρα το νέο Νοσοκομείο Πρέβεζας- αποτυχημένη επιλογή τα ΣΔΙΤ, που προωθεί η Νέα Δημοκρατία

Σε πλήρη αντίκρουση των επιχειρημάτων, που υιοθετούν τοπικά κυβερνητικά στελέχη, […]