Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 6:05

400.000 ευρώ θα στοιχίσει η ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου Πρέβεζας για το 2023

Με ομόφωνη απόφαση ψηφίστηκε η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του δήμου Πρέβεζας για το 2023, κόστος που θα αγγίξει τις 400.000 ευρώ.

Οι πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Πρέβεζας που θα καλυφθούν με ναυαγοσωστική κάλυψη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7, παρ. 1α του Π.Δ. 71/2020 (ΦΕΚ 166Α/31-08-2020), είναι οι εξής:

  1. Παραλία “ΒΡΑΧΟΣ” , με τρεις (3) ναυαγοσώστες.
  2. Παραλία “ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ” που οριοθετείται από αναψυκτήριο “IGUANA” έως το αναψυκτήριο “MEDOUSA”, με ένα (1) ναυαγοσώστη.
  3. Παραλία “ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ” που οριοθετείται από ψαροταβέρνα “ΦΙΛΙΠΠΑΣ” έως ταβέρνα το “ΛΙΜΑΝΑΚΙ”, με ένα (1) ναυαγοσώστη.
  4. Παραλία “ΚΑΝΑΛΙ” που οριοθετείται περιμετρικά καταστήματος “CAFE MOJO” με ένα (1) ναυαγοσώστη.
  5. Παραλία “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙΩΤΙΣΣΑΣ” που οριοθετείται περιμετρικά της εκκλησίας “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΙΩΤΙΣΣΑ” με ένα (1) ναυαγοσώστη.
  6. Παραλία “ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ” που οριοθετείται περιμετρικά καταστήματος “ΜΑΝΓΚΟ” με ένα (1) ναυαγοσώστη.
  7. Παραλία “ΜΟΝΟΛΙΘΙ” που οριοθετείται περιμετρικά του αναψυκτηρίου “BARRACUDA” έως περιμετρικά του αναψυκτηρίου “BURANO”, με δύο (2) ναυαγοσώστες.
  8. Παραλία “ΜΟΝΟΛΙΘΙ” που οριοθετείται περιμετρικά του αναψυκτηρίου “BLUE ISLAND” με ένα (1) ναυαγοσώστη.
  9. Παραλία “ΜΟΝΟΛΙΘΙ” που οριοθετείται περιμετρικά του ξενοδοχείου «ΙΟΝΙΟ» έως περιμετρικά του αναψυκτηρίου “ΛΙΘΟΣ” με δύο (2) ναυαγοσώστες.
  10. Παραλία “ΑΛΩΝΑΚΙ” με ένα (1) ναυαγοσώστη
  11. Παραλία “ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ” με ένα (1) ναυαγοσώστη.

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις για την παροχή υπηρεσιών της ναυαγοσωστικής κάλυψης αφορούν:

1) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη πρόσληψη για την κάλυψη 3 (τριών) θέσεων ναυαγοσωστών και στην προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 3 (τριών) ναυαγοσωστικών βάθρων (πύργων) στην παραλία “ΒΡΑΧΟΣ” Δήμου Πρέβεζας Δ.Ε. Ζαλόγγου, και 200 μ. (διακόσια μέτρα) εκατέρωθεν του κάθε ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

2) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη πρόσληψη για την κάλυψη 1 (μίας) θέσης ναυαγοσώστη και στην προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 1 (ενός) ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου) στην παραλία “ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ” Δήμου Πρέβεζας πο υ οριοθετείται από αναψυκτήριο “ IGUANA ” έως το αναψυκτήριο “ Δ.Ε. Ζαλόγγου, στο σημείο MEDOUSA (διακόσια μέτρα) εκατέρωθεν του ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

3) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη ”, και 200 μ. πρόσληψη για την κάλυψη 1 (μίας) θέσης ναυαγοσώστη και στην προμήθεια ναυαγοσωσ τικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 1 (ενός) ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου) στην παραλία “ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ” Δήμου Πρέβεζας Δ.Ε. Ζαλόγγου, στο σημείο που οριοθετείται από ψαροταβέρνα “ΦΙΛΙΠΠΑΣ” έως ταβέρνα το “ΛΙΜΑΝΑΚΙ”, και 200 μ. (διακόσια μέτρα) εκατέ ρωθεν του ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

4) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη πρόσληψη για την κάλυψη 1 (μίας) θέσης ναυαγοσώστη και στην προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 1 (ενός) ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου) στην παραλία “ΚΑΝΑΛΙ” , Δήμου Πρέβεζας περιμετρικά καταστήματος “ CAFE MOJOΔ.Ε. Ζαλόγγου, που οριοθετείται ”, και 200 μ. (διακόσια μέτρα) εκατέρωθεν του ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

5) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη στην πρόσληψη για την κάλυψη 1 (μίας) θέσης ναυαγοσώστη και προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 1 (ενός) ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου) στην Παραλία “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙΩΤΙΣΣΑΣ” Δήμου Πρέβεζας, ου οριοθετείται περιμετρικά της εκκλησίας “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΙΩΤΙΣΣΑ”, και 200 μ. (διακόσια μέτρα) εκατέρω θεν του ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

6) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη πρόσληψη για την κάλυψη 1 (μίας) θέσης ναυαγοσώστη και στην προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 1 (ενός) ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου) στην Παραλία “ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ” Δήμου Πρέβεζας Δ.Ε. Ζαλόγγου, που οριοθετείται περιμετρικά καταστήματος “ΜΑΝΓΚΟ”, και 200 μ. (διακόσια μέτρα) εκατέρωθεν του ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

7) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη πρόσληψη για την κάλυψη 2 (δύο) θέσεων ναυαγοσωστών και στην προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 2 (δύο) ναυαγοσωστικών βάθρων (πύργων) στην Παραλία “ΜΟΝΟΛΙΘΙ” Δήμου Πρέβεζας που οριοθετείται περιμετρικά του αναψυκτηρίου “ BARRACUDA ” έως περιμετρικά του αναψυκτηρίου “ BURANO (διακόσια μέτρα) εκατέρωθεν του κάθε ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

8) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη ”, και 200 μ. πρόσληψη για την κάλυψη 1 (μίας) θέσης ναυαγοσώστη και στην προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 1 (ενός) ναυαγοσωστικού βάθρου (π BLUE ύργου) στην Παραλία “ΜΟΝΟΛΙΘΙ” Δήμου Πρέβεζας ου οριοθετείται περιμετρικά του αναψυκτηρίου “ ISLAND ”, και 200 μ. (διακόσια μέτρα) εκατέρωθεν του ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

9) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη πρόσληψη για την κάλυψη 2 (δύο) θέσεων ναυα γοσωστών και στην προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 2 (δύο) ναυαγοσωστικών βάθρων (πύργων), στην Παραλία “ΜΟΝΟΛΙΘΙ” Δήμου Πρέβεζας που οριοθετείται περιμετρικά του ξενοδοχείου «ΙΟΝΙΟ» έως περιμετρικά του αναψυκτηρίου “ΛΙΘΟΣ”, και 200 μ. (διακόσια μέτρα) εκατέρωθεν του κάθε ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

10) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη πρόσληψη για την κάλυψη 1 (μίας) θέσης ναυαγοσώστη και στην προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 1 (ενός) ναυαγοσωστικού β άθρου (πύργου) στην Παραλία “ΑΛΩΝΑΚΙ” Δήμου Πρέβεζας και 200 μ. (διακόσια μέτρα) εκατέρωθεν του ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου).

11) Στην ναυαγοσωστική κάλυψη πρόσληψη για την κάλυψη 1 (μίας) θέσης ναυαγοσώστη και στην προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία 1 (ενός) ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου) στην Παραλία “ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ” Δήμου Πρέβεζας και 200 μ. (διακόσια μέτρα) εκατέρωθεν του ναυαγοσωστικού βάθρου (πύργου). Συνολικά δεκαπέντε (15) βάθρα.

Ο ανάδοχος αναλαμβάνει:

1) το κόστος των πύργων καθώς και τα έξοδα που αφορούν στην διάθεση του συνόλου του απαιτούμενου εξοπλισμού σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 7 του Π.Δ. 71/2020.

2) τα έξοδα μεταφοράς του απαιτούμενου εξοπλισμού και της τοποθέτησης των σημαντήρων για οριοθέτηση της περιο χής όπου θα παρέχεται η ναυαγοσωστική κάλυψη και του διαύλου του ατομικού σκάφους θαλασσίου μοτοποδηλάτου (άρθρο 7, παρ 1ε του Π.Δ. 71/2020).

3) το τακτικό service του απαιτούμενου εξοπλισμού και τη συντήρηση για την διασφάλιση της άψογης λειτουργίας του.

4) – 5) τον καθαρισμό του εξοπλισμού. την ασφαλιστική κάλυψη του απαιτούμενου εξοπλισμού καθώς και διάφορα συναφή τέλη και φόρους.

6) την αμοιβή (μισθοδοσία και εργοδοτικές εισφορές) του απασχολούμενου προσωπικού (ναυαγοσώστες, τεχνικοί, κλπ) που θα καλύψο υν το σύνολο της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης (τα δεκαπέντε (15) ναυαγοσωστικά βάθρα, τον συντονιστή συναφή έξοδα με την απασχόλησή τους.

7) το management επόπτη, κλπ) και λοιπά του ναυαγοσωστικού έργου (εκπαίδευση προσωπικού, τεχνική υποστήριξη, παρ οχή τεχνογνωσίας στην εκτέλεση του ναυαγοσωστικού έργου, εποπτεία και σχεδιασμό των εργασιών κλπ.).

8) την επισκευήσυντήρηση των υπαρχόντων δεκαπέντε (15) ναυαγοσωστικών βάθρων (πύργων) , τη μεταφορά και την τοποθέτηση τους σύμφωνα με το άρθρο 9 του Π.Δ.

9) 71/2020. τη συντήρηση κατά την κολυμβητική περίοδο και απεγκατάσταση και των 15 (δεκαπέντε) συνολικά ναυαγοσωστικών βάθρων (πύργων).

10) την οργάνωση επιστασία, συντήρηση του ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και εν γένει την ομαλή λειτουργία της ναυαγοσωστικ ής κάλυψης και την ενημέρωση του Δήμου για τυχόν προβλήματα σχετικά με τον εξοπλισμό για τις ανωτέρω πολυσύχναστες ακτές μέχρι τη λήξη της σύμβασης.

Τα βάθρα θα λειτουργούν καθημερινά, όλες τις ημέρες της εβδομάδας από 10:00 έως 18:00 κατά τους μήνες Ιούν ιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σε περίπτωση υπογραφής της σύμβασης μετά την 01/06/2023 η διάρκεια του εκτελούμενης παροχής υπηρεσιών θα είναι από την ημερομηνία υπογραφής έως 30/09/2023.

Ρητά διευκρινίζεται ότι τα βάθρα μετά το πέρας του ανωτέρω χρο νικού διαστήματος θα παραδοθούν στο Δήμο και θα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.

Ο ανάδοχος οφείλει να τα μεταφέρει από τις ακτές και να τα τοποθετήσει σε σημείο / σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένης παροχής υπηρεσ ιών ανέρχεται στο ποσόν των 409.964,60 € (τετρακοσίων εννέα χιλιάδων εννιακοσίων εξήντα τεσσάρων ευρώ και εξήντα λεπτών) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% , για το έτος 2023.

Προηγούμενο Άρθρο

Συναυλία αγάπης για την Θεοδώρα – Να είμαστε όλοι εκεί…

Επόμενο Άρθρο

Αγγελία: Ζητείται καθαρίστρια – καμαριέρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...