Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 5:16

4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας: Ποια Ευρωπαϊκά προγράμματα υλοποίησε με επιτυχία

Το 4ο Δημοτικό σχολείο υποδέχτηκε από τις 9 ως τις 13 Μάϊου 19 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς από την περιοχή της Νορμανδίας στη Γαλλία. Η επίσκεψη αυτή είναι συνέχεια της κινητικότητας 22 μαθητών και 5 εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα στα πλαίσια του προγράμματος KA201 ERASMUS +HELIOS.

Ήταν μια από τις διακρατικές συμπράξεις  54 Ελληνικών και Γαλλικών σχολείων  που συνθέτουν το πιλοτικό έργο Partageons tous la passion des jeux.

Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού και Παραολυμπισμού, να υλοποιήσουν κοινές δράσεις και να μοιραστούν εμπειρίες και την καθημερινότητά τους, καλλιεργώντας με τον τρόπο αυτό το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Οι μαθητές  επισκέφτηκαν το σχολείο μας όπου τους καλωσόρισαν  οι μαθητές της Ε και  ΣΤ τάξης που μαθαίνουν γαλλικά, η  διευθύντρια Κα Ελένη Κεχαγιά και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Εύη Παππά, Κυριακή Δερμιτζάκη, Σοφία Μπαρκαγιάννη και Έφη Γιαννάκη.  Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι Γάλλοι μαθητές, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες στα γήπεδα της Κυανής ακτής, γνώρισαν την πόλη μας, έκαναν κρουαζιέρα στον Αμβρακικό κόλπο και πραγματοποίησαν επισκέψεις στην αρχαία Νικόπολη και το Νεκρομαντείο.  Ιδιαίτερα στο μνημείο του Αυγούστου Έλληνες και Γάλλοι μαθητές συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες για τη γνωριμία με το μνημείο και συμβολικά έκαναν αγωνίσματα στο χώρο εκκίνησης των αρχαίων Ακτίων, που είχαν αίγλη παρόμοια με αυτή των ολυμπιακών αγώνων, που είναι το θέμα του προγράμματος μας.

Ιδιαίτερη χαρά τους έδωσε η γιορτή που διοργάνωσε το σχολείο μας όπου γεύτηκαν τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα  που είχαν ετοιμάσει οι γονείς και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Τέλος οι μαθητές έγραψαν τις ευχές τους πάνω στο πανό της φιλίας και αποχαιρέτησαν σε κλίμα συγκίνησης τους εταίρους.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόεδρος ο Βασίλης Βράστος και γενικός γραμματέας ο Ιωσήφ Νάστας στο Δ.Σ της Ε.Υ.Π.Σ Ηπείρου

Επόμενο Άρθρο

Τετάρτη 18 Μαΐου – Εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τον Δήμο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...