Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 3:32

4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας – Το μουσείο στην τάξη μας – Διαδραστικές παραστάσεις σε συνεργασία με το ΜΙΕΤ μέσω πλατφόρμας Museo Tek

Μετά τη διάδρασή μας με το Μουσείο Μουσείο της Κατίνας Παξινού – Αλέξη Μινωτή, το πρόγραμμα «Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας για τους μαθητές της Α΄ Τάξης. Είναι η δεύτερη κατά σειράν συνεργατική δράση που πραγματοποιούν οι μαθητές μας μέσω της πλατφόρμας  Museotek, όπου έχουν την ευκαιρία να δουν και να διαδράσουν διαδικτυακά με εκθέματα Μουσείων. Μια μοναδική ευκαιρία να προσεγγίσουν ιστορικά γεγονότα ή προσωπικότητες με σύγχρονο, πρωτότυπο και άμεσο συμμετοχικό τρόπο. Ακολουθεί η περιγραφή από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, κλάδου ΠΕ02, Φιλόλογο, κ. Χρυσούλα Παπαθανασίου, που ανέλαβε την υλοποίηση της δράσης με το τμήμα Α1 του σχολείου.

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου». Είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΜΙΕΤ (ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ)που είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε με τους μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α1 του σχολείου μας, του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας! Το ταξίδι μας είχε αφετηρία τις πρώτες απόπειρες του ανθρώπου να καταγράψει τον γραπτό του λόγο με υλικά μέσα της εποχής του και τερματισμό τη σύγχρονη εποχή μας, όπου το βιβλίο αποτελεί κοινό κτήμα όλων, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο. Με συνοδοιπόρους μας το Museotek , μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει το Μουσείο στο Σχολείο και την υπεύθυνη του προγράμματος συνδέσαμε το «χτες» της γραφής με το «σήμερα» του βιβλίου, αναθερμάναμε την αγάπη μας γι’ αυτό, ξαναθυμηθήκαμε ιστορίες βιβλίων που διαβάσαμε, προσπαθήσαμε να γράψουμε το βιβλίο της ζωής μας!

Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση την κ. Αθηνά Πουρσαϊτίδου, Υπεύθυνη Δικτύου Σχολείων Museotek σε αυτό το ταξίδι και ιδιαιτέρως την υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος, κ. Σοφία Πελοποννησίου, μουσειοπαιδαγωγό που με την αμεσότητά της βοήθησε στην αλληλεπίδραση των μαθητών με τα ιστορικά τεκμήρια φέρνοντας στην τάξη μας το μουσείο!

Προηγούμενο Άρθρο

Όχι απο το Δ.Σ Ζηρού στη δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου στον ποταμό Λούρο

Επόμενο Άρθρο

Future Library – ΚΙΚΠΕ – Εμπλουτισμός Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών για το 2023 – Περισσότερα βιβλία, περισσότεροι αναγνώστες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...