Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 9:38

3ο Γυμνάσιο: Ενημέρωση για τις διαδικασίες ασφαλούς επιστροφής στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

το ΔΣ γονέων & κηδεμόνων, από το πρωί με το άνοιγμα των σχολείων, βρέθηκε διπλά στους καθηγητές και το προσωπικό των σχολείων για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και τις διαδικασίες της ιχνηλάτισης καθώς και για να ενημερώσει όσους γονείς βρέθηκαν στο χώρο.

Ακολούθησε συνάντηση των ΔΣ 2ου & 3ου Γυμνάσιου με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτσι ώστε να υπάρχει σχετική ενημέρωση των ΔΣ για τις ενέργειες αντιμετώπισης των κρουσμάτων, που αφορούν την πραγματοποίηση μοριακών τεστ των καθηγητών και του προσωπικού του σχολείου, της απολύμανσης των χώρων των σχολείων και την πραγματοποίηση τεστ στους μαθητές. Η ενημέρωση ήταν ότι θα γινόταν τα τεστ των καθηγητών και του προσωπικού, ενώ δεν προβλέπονταν τα τεστ των μαθητών. Παράλληλα υπήρξε και η επίσημη ενημέρωση πως, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε άτομο της μαθητικής κοινότητας, το τμήμα που φοιτούσε θα μείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Επόμενη συνάντηση του ΔΣ ήταν με τον Δήμαρχο Πρέβεζας όπου τον ενημέρωσαν για το πρόβλημα και τις ανησυχίες όλων και ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου στην απολύμανση και στα τεστ των παιδιών. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι θα περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα από τα τεστ των καθηγητών και του προσωπικού του σχολείου και ο Δήμος θα συνδράμει με τη σειρά του στην προσπάθεια να δρομολογηθεί η λύση του θέματος.

Το μεσημέρι, παρουσία και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου και πραγματοποίησε τα τεστ σε καθηγητές και προσωπικό του σχολείου και στη συνέχεια έγινε απολύμανση των χώρων των σχολείων, η οποία θα πρέπει να επαναληφθεί.

Εμείς ζητάμε να γίνουν τεστ στα παιδιά και κυρίως στο τμήμα στο οποίο φοιτούσε το επιβεβαιωμένο κρούσμα για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Επειδή τα αποτελέσματα από τα τεστ των καθηγητών και του προσωπικού του σχολείου θα βγουν το πολύ σε δύο μέρες από σήμερα, ζητάμε από τη Δευτεροβάθμια να ορίσει άμεσα τη διαδικτυακή διδασκαλία, έτσι ώστε να μη χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, καθώς και να γίνει καταγραφή ποιοι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακή διδασκαλία.

Με σεβασμό λοιπόν, στην υγεία του καθενός μας και εν αναμονή των αποτελεσμάτων, δε θα οδηγήσουμε τα παιδιά μας στο χώρο του σχολείου έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τα τεστ σε καθηγητές, σε προσωπικό του σχολείου, σε μαθητές καθώς και με την απολύμανση του σχολείου και τέλος, αφού βγουν τα αποτελέσματα, ενημερωθούμε εγγράφως για την υγειονομική κατάσταση του σχολείου.

Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία κανενός. Απαιτούμε καλύτερη και σοβαρότερη αντιμετώπιση γιατί φτάσαμε Νοέμβριο και οι μαθητές περιμένουν ακόμα τις σωστές μάσκες έτσι ώστε να κάνουν μάθημα με ασφάλεια. Η κυβέρνηση μπορεί να αδιαφορεί για την υγεία των παιδιών μας, εμείς όμως όχι !

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Καλή υγειά σε όλους !!!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ξενοφών Σιδέρης

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας: Αναστολή διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων έως 30/11

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 2.166 κρούσματα στην χώρα, 3 Π.Ε. Πρέβεζας, 27 Π.Ε. Ιωαννίνων, 2 Π.Ε. Θεσπρωτίας, 2 Π.Ε. Άρτας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...