Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 18:50

3ο γυμνάσιο Πρέβεζας: «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια»

Στο Ρολόι της Πρέβεζας, θα μεταβούν συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου  Γυμνασίου Πρέβεζας και του Γυμνασίου Ζαλόγγου. Στις 11.00 π.μ. ακριβώς, θα σπάσουν μπαλόνια, με τον σχετικό κρότο να συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής στη βία.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας και του Γυμνασίου Ζαλόγγου, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών θα ξεκινήσουν από τα σχολεία τους για να συναντηθούν στο κεντρικό Ρολόι της Πρέβεζας.

Τα δύο Γυμνάσια (μεταξύ άλλων σχολείων πανελλαδικά) συμμετέχουν στη δράση του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια».

Κατά την πορεία προς το κεντρικό σημείο συνάντησης οι μαθητές/τριες των δυο σχολείων θα αναπαριστάνουν τη δράση/act που έχουν σκεφτεί και προετοιμάσει. Στο κεντρικό σημείο θα επαναλάβουν αυτή τη δράση/act κατά διαστήματα.

Στη συνέχεια, στις 11.00 (προκαθορισμένη κοινή ώρα) όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα σπάσουν τα μπαλόνια που θα κρατούν ταυτόχρονα, με το σύνθημα που θα δώσει ο συντονιστής, κ.Μαρκής Κοσμάς. Ο κρότος/σπάσιμο των μπαλονιών θα συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής στη βία.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα ενάντια στη βία και στον σχολικό εκφοβισμό, καθώς ένα από τα πλέον σημαντικά βήματα στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της βίας είναι να μιλήσουν τα «θύματα» γι’ αυτή, να «σπάσουν» τη σιωπή τους.

Η δράση θα γίνει ταυτόχρονα πανελλαδικά.

Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας
Ιωάννα Συγκούνα

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ζαλόγγου
Μπαδήμα Σοφία

Πρέβεζα, 27/2/2024

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για τις νέες δράσεις του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

Επόμενο Άρθρο

Αήττητες στη φάση των ομίλων οι κορασίδες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...