Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 1:14

3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας – Διδακτική επίσκεψη σε σημεία της πόλης μας

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Παπουτσή Δημήτρη, Κίστη Χρήστου, Ράδη Αγγελικής, Κακοσίμου Ειρήνης, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο των μαθημάτων της Τεχνολογίας και της Φυσικής Αγωγής. Αρχικά, επισκέφτηκαν το χώρο της Μαρίνας Πρέβεζας, όπου ο Operationsmanagerκ.Αλέξανδρος Κοντογιάννης ξενάγησε τους μαθητές και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία της μαρίνας. Οι μαθητές/τριες έθεσαν ερωτήσεις και συζήτησαν για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, το κόστος αγοράς και φύλαξης των σκαφών, τις υπηρεσίες που προσφέρονται και τη συμβολή της μαρίνας στην ενίσχυση του τουρισμού.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες κατευθύνθηκαν στο Ηλιακό Ρολόι στο καμπαναριό του Αγ. Χαράλαμπου και παρατήρησαν τη λειτουργία του συγκρίνοντάς το με το ηλιακό ρολόι που έχει κατασκευαστεί στην αυλή του σχολείου μας.

Έπειτα, επισκέφθηκαν το χώρο της Κυανής Ακτής, όπου παίζεται το παιχνίδι Πετάνκ ή Αμπαλί. Εκεί τους περίμεναν μέλη του Συλλόγου εδαφοσφαίρισης/πετάνκ «Αμπαλί» αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Καραμανίδης, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για το άθλημα. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τους κανόνες του αθλήματος και ασχολήθηκαν αρκετή ώρα ενθουσιασμένοι με αυτό.

Και οι τρεις επισκέψεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και βοήθησαν τους μαθητές μας να κατανοήσουν έννοιες και τεχνικές που διδάσκονται στα σχετικά γνωστικά αντικείμενα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνεισέφεραν και βοήθησαν στην επιτυχία αυτών των επισκέψεων.

Η Διευθύντρια

Ιωάννα Συγκούνα

Προηγούμενο Άρθρο

Στίβος σχολικό πρωτάθλημα – Η Κυριακή Τσαούση στους τελικούς του Πανελληνίου Ελλάδας – Κύπρου

Επόμενο Άρθρο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...