Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 21:45

Ε.Κ. Πρέβεζας: Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτικού προσωπικού – Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις στο Γ.Ν. Πρέβεζας

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους νοσηλευτές/νοσηλεύτριες και τις μαίες που απασχολούνται στα Συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους. Σώζουν ζωές και βελτιώνουν, προστατεύουν και προάγουν την υγεία και την ευημερία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του προς όλους τους νοσηλευτές/τριες για την αξιέπαινη συνεισφορά τους μέσω του έργου τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, διασφαλίζοντας την υγεία του πληθυσμού.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού ανέδειξε ακόμη περισσότερο την ανάγκη για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους, την ανάγκη δημιουργίας νέων κτηριακών υποδομών και εξοπλισμού, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για βελτίωση των μέτρων προστασίας του προσωπικού.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές διώξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και απαιτεί την άμεση ανάκλησή τους.

Είναι φανερό ότι στόχος της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι η καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, γεγονός που καταδικάζουμε απερίφραστα. Αντίθετα, την περίοδο που διανύουμε αντιμετωπίζοντας μια πανδημία, η καλλιέργεια ενός κλίματος αλληλεγγύης, συνεργασίας και ενότητας στα Νοσοκομεία είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

Απαιτούμε να συγκροτηθούν άμεσα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και να γίνουν οι επιλογές προϊσταμένων. Να ανακληθούν άμεσα οι καθαιρέσεις των συνδικαλιστικών στελεχών και των άλλων προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες έγιναν. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται από πρακτικές που δεν έχουν θέση στην εποχή μας.

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα παράταση για φόρους και δόσεις ρυθμίσεων στην εφορία για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους σε αναστολή

Επόμενο Άρθρο

Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας: Καθαρισμός της Αρχαίας Νικόπολης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...