Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 13:56

Ανάπτυξη Τώρα: Η Ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής Γεωργάκου στον τουρισμό-χειροτερεύει την κατάσταση

Και στο πρόγραμμά μας και στις θέσεις που διατυπώνουμε σε κάθε ευκαιρία, ως  Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα»  έχουμε ιεραρχήσει τον τουρισμό στις πρώτες προτεραιότητες για πραγματική ανάπτυξη στο Δήμο Πρέβεζας.

Με μεγάλη μας λύπη κι ενώ έχουμε μπει στον Μάιο, διαπιστώνουμε ότι  η δημοτική αρχή Πρέβεζας του κ. Γεωργάκου λάμπει δια της απουσίας της από το τουριστικό γίγνεσθαι.  Καμία σοβαρή προσπάθεια για τουριστική προβολή του Δήμου  Πρέβεζας καμία για την τουριστική του ανάπτυξη και κυρίως καμία πρωτοβουλία για να τονωθεί η τοπική οικονομία σε μία τόσο «Ευαίσθητη» για τον κλάδο του τουρισμού, περίοδο.

Προσέξτε μιλάμε για τον Δήμο Πρέβεζας με το μεγαλύτερο κομμάτι στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου, με χιλιόμετρα υπέροχων και αξιοζήλευτων  Ακτών, με την αρχαία Νικόπολη, την Αρχαία Κασσώπη  κι ένα σωρό φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία όπως το μνημείο Ζαλόγγου κ.α.  Ένας δήμος δηλαδή που έχει όλα τα πλεονεκτήματα και προτερήματα να επενδύσει αποτελεσματικά στην τουριστική αγορά την θερινή περίοδο ακόμα και υπό τις νέες συνθήκες.

Εάν στη δημοτική αρχή Πρέβεζας  ενώ είμαστε στον Μάιο περιμένουν να ξεκινήσουν τις δράσεις τους για τον τουρισμό τον … Δεκαπενταύγουστο με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης, θα αποδείξουν τη γύμνια τους σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα, για την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό του δήμου Πρέβεζας.

Την ίδια στιγμή στο Δήμο Ιωαννιτών, που δεν διαθέτει τις μοναδικές ακτές που διαθέτει ο δήμος Πρέβεζας, που δεν διαθέτει Αρχαία Νικόπολη και Αρχαία Κασσώπη,  έχουν βάλει μπροστά τις μηχανές για τον τουρισμό, την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης για το καλοκαίρι! Θα σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα:

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ έχει καταθέσει ήδη προτάσεις στο Υπουργείο Τουρισμού ενώ είναι σε επικοινωνία με τουριστικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Ιωαννιτών: « Στο πλαίσιο αυτό, τα Ιωάννινα θα προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επόμενες καμπάνιες του ΕΟΤ, θα διατεθεί προωθητικό υλικό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου ενώ θα προγραμματιστούν κοινές δράσεις με το Δήμο Ιωαννιτών, με επίκεντρο τις τουριστικές ροές από την Κύπρο, την Αλβανία, το Ισραήλ και τη Βουλγαρία καθώς και τον σχολικό και τον οδικό τουρισμό.»

Στον Μάιο είμαστε και ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που για να επενδύσεις σωστά πρέπει να ασχολείσαι προγραμματισμένα και οργανωμένα όλες τις εποχές του χρόνου, προφανώς αυτό στη δημοτική αρχή του κ. Γεωργάκου δεν το έχουν αντιληφθεί.

Ούτε με δελτίο τύπου, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε ενημερωθεί από τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο εάν είχε επικοινωνία με τουριστικά γραφεία ή αεροπορικές εταιρείες. Είχε; Γνωρίζει τις ροές από άλλα κράτη που θα έρθουν στην Πρέβεζα, αν έρθουν και τι προσπάθειες έχουν γίνει σε αυτόν τον τομέα; Στον εσωτερικό τουρισμό που είμασταν σε πολύ καλό δρόμο θα κάνουμε κάτι;  Αλλά ίσως και τα ερωτήματά μας να είναι υπερβολικά από τη στιγμή που ο δήμος δεν μπήκε καν στη διαδικασία  να κάνει σύσκεψη ή έστω τηλεδιάσκεψη με τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς. Μίλησε με τις Ενώσεις των Ξενοδόχων; Μίλησε με τους ιδιοκτήτες  των Ενοικιαζομένων  καταλυμάτων για να χαραχθεί μια στρατηγική για τον τουρισμό;

Χωρίς πυξίδα,  με πορεία το άγνωστο και βάρκα την ελπίδα κινείται η δημοτική αρχή Πρέβεζας και στον τομέα του τουρισμού. Η Ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής Γεωργάκου πλήττει ακόμα περισσότερο τους Ελεύθερους επαγγελματίες Δημότες Πρέβεζας  και χειροτερεύει την κατάσταση αυτή την ήδη πολύ δύσκολη περίοδο.

Η ανυπαρξία δράσεων  στον τουρισμό από τη δημοτική αρχή του κ. Γεωργάκου, είναι καταδικαστική για το σύνολο των  Δημοτών Πρέβεζας. Καταδικάζει τον τόπο μας στην τουριστική υπανάπτυξη, στην υστέρηση κα τον  μαρασμό τόσο στον πολιτισμό όσο και στην τοπική μας οικονομία.

Ως Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα» εκφράζουμε τη λύπη μας και την απογοήτευσή μας για την έλλειψη δράσεων στον τουρισμό από τη δημοτική αρχή Πρέβεζας και θα παλέψουμε την ανυπαρξία του δήμου Πρέβεζας να την ανατρέψουμε σε συνεργασία με δυνάμεις του τουρισμού του τόπου μας.

Η δημοτική αρχή Πρέβεζας όπως σε τόσα άλλα θέματα, έχει αφήσει και το σοβαρότατο θέμα του τουρισμού στην τύχη του. Λυπούμαστε πραγματικά!

ΠΡΕΒΕΖΑ  8/05/2020

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα”

Γιώργος Νίτσας   –  Αναστάσιος Αμάραντος  –  Γιώργος Ντόντης – Ιωσήφ Στύλος  –  Νίκος Λουφέκης

Προηγούμενο Άρθρο

Εγγραφές στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας για το σχολικό έτος 2020-2021

Επόμενο Άρθρο

Απολυμάνσεις και σχολαστικοί καθαρισμοί στα Σχολεία του Δήμου για την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία τους

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...