Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:56

2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου: Παρουσιάστηκε η μελέτη με θέμα: ”Με όραμα ένα πράσινο σχολείο”

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/10/22 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου και ώρα 18.30., η παρουσίαση της μελέτης ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου Δήμου Πάργας.

Η Εκδήλωση κατά γενική ομολογία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, οργανωμένη και συντονισμένη.

Η Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη και η Πρόεδρος Επιτροπής Α/Εκ/σης Δήμου Πάργας κ. Αγγελική Ρεπάνη, υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν στην εκδήλωση τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον κ. Φίλιππο Πετρίδη πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της AMBIO Α.Ε. για την ενέργεια του να εκπονήσει Δωρεάν μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου.

Ακολουθήσαν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο  Πάργας κ. Νικόλαο Ζαχαριά και τον Δ/ντή Α/θμιας Εκ/σης Π.Ε.Πρέβεζας κ. Ηλία Μιχάλη.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Συντονιστής Εκ/κού  Έργου ΠΕ70 ΠΕΚΕΣ Ηπείρου κ. Γεώργιος Σιούλας, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν  μπόρεσαν να παρευρίσκονται στην εκδήλωση.

Διαβάστε τον χαιρετισμό του κ. Καχριμάνη ΕΔΩ

Διαβάστε τον χαιρετισμό του κ. Σιούλα ΕΔΩ

Στη συνέχεια, ο Φίλιππος Πετρίδης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΜΒΙΟ Α.Ε. και η Άρτεμις Παναγιώτου, Αρχιτέκτονας, Στέλεχος τμήμα τεχνικών μελετών ΑΜΒΙΟ Α.Ε., παρουσίασαν τη Μελέτη ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ. Στόχος της μελέτης η ενεργειακή, λειτουργική, βιωματική και αισθητική αναβάθμιση του σχολείου με βασικό γνώμονα τον αειφορικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων και με επίκεντρο την κοινότητα, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και την ενσωμάτωση.

Η μελέτη, αφορά τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που δύναται να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό αποτύπωμα του σχολείου αλλά και στον εκσυγχρονισμό της σχολικής αυλής μέσω της ενσωμάτωσης των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις / τοποθετήσεις σχετικά με την μελέτη, τα προσδοκώμενα οφέλη από την ενεργειακή  αναβάθμιση του Σχολείου, τις δυνατότητες χρηματοδότησης και υλοποίησης.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την αναγκαιότητα της ενεργειακής αναβάθμισης των Σχολείων καθώς και ότι τα οφέλη ενός τέτοιου έργου είναι  δεδομένα  και σημαντικά για όλους: εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, τοπική και ευρύτερη κοινωνία: το περιβάλλον είναι το “σπίτι” μας και η μορφή οικονομίας η μέθοδος και ο τρόπος να το κρατούμε αειφόρο και “ζωντανό” σεβόμενοι τις αυστηρές προδιαγραφές μελετών με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ευχή όλων, η χρηματοδότηση/υλοποίηση της μελέτης και ήδη υπάρχει ένα δικαιολογημένο κλίμα αισιοδοξίας όταν η τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμος και Περιφέρεια, όπως στην περίπτωσή μας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια υλοποίησης του έργου.

Στο τέλος της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης ,παραλαβής και αποδοχής της Δωρεάν μελέτης, ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Παρέλαβαν τη μελέτηη Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη και η Πρόεδρος επιτροπής Α/θμιας, Εκ/σης Δήμου Πάργας κ. Αγγελική Ρεπάνη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος  Ιωάννου, ο  Δήμαρχος Πάργας κ. Νικόλαος Ζαχαριάς, ο Δ/ντής  Α/θμιας Εκ/ σης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ηλίας Μιχάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Πάργας κ. Κώστας Σωτηρίου, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Μάρκου και Δημήτριος Μπούσιος, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Καναλακίου κ. Γιάννης Δήμας, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Αχερουσίας  κ. Ευάγγελος Δημολιάτης, ο Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δ. Πάργας κ. Μιχάλης  Χαλικιάς, ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Χρήστος Γκότσης , Δ/ντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες , καθώς και φίλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Καναλλακίου.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: «Κάνουμε έργα ουσίας που λύνουν χρόνια προβλήματα»

Επόμενο Άρθρο

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: Δεν θα επιτρέψουμε το ξαναγράψιμο της ιστορίας του τόπου μας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...