Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 17:43

1st Digital Beach Summit: Το 5G στην επόμενη μέρα της Ελλάδας, τα οφέλη

Στη σημασία του 5G για την ελληνική οικονομία αναφέρθηκε, κατά την διάρκεια του 1st Digital Beach Summit στο Μονολίθι Πρέβεζας, ο γενικός Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αθανάσιος Στάβερης.

Συγκεκριμένα τόνισε πως αυτό που ξεχωρίζει την τεχνολογία 5G από τις προηγούμενες είναι τόσο οι απίστευτες ταχύτητες όσο και οι χρόνοι απόκρισης. Η Ελλάδα ανέφερε πως έχει προχωρήσει πολύ τις διαδικασίες ενώ, προσδοκά πολλά από την έρευνα και τις start up επιχειρήσεις. Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Στάβερης έχει παραχωρηθεί το 1% του φάσματος στην έρευνα.

. ΠΡΕΒΕΖΑ.1st DIGITAL BEACH SUMMIT.ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ /EUROKINISSI

Η μεγάλη διαφορά που θα φέρει στη ζωή μας το 5G, όπως είπε είναι, ότι οι αγρότες θα μπορούν να βλέπουν σε πραγματικούς χρόνους την υγρασία στα χωράφια τους ή η πολιτική προστασία να «προβλέπει» γρηγορότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές.

. ΠΡΕΒΕΖΑ.1st DIGITAL BEACH SUMMIT.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ /EUROKINISSI

Ρομπότ

Στην ενασχόληση της με την ρομποτική και κατά πόσο αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο έτσι ώστε να βοηθήσει πολλούς τομείς της κοινωνίας, μίλησε η 15χρονη Τουρκάλα μαθήτρια Σελίν Άλαρα Ορνέκ.

Αφού προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπει τα επόμενα χρόνια όλο και περισσότερο στη ζωή μας, ανέφερε πως η ιδέα για τα πρώτα δικά της ρομπότ ήρθε όταν είδε ένα σκυλί για τυφλούς, σε ένα ταξίδι της στη Γαλλία. Συνειδητοποίησε ότι η τεχνολογία μέσω της ρομποτικής, μέσω του google maps μπορεί να βοηθήσει έναν τυφλό να βρει ένα εστιατόριο να φάει ή να ενταχθεί και η ομιλία στο ρομπότ έτσι ώστε να μπορεί να συνομιλήσει μαζί του.

. ΠΡΕΒΕΖΑ.1st DIGITAL BEACH SUMMIT.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ /EUROKINISSI

Για τις οικονομικές προοπτικές που ανοίγονται για την Πρέβεζα, μίλησε ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος. «Ανοίγουμε τα πανιά του Beach Summit και σαλπάρουμε από τη μεγαλύτερη αμμουδιά της Ευρώπης, στη ριβιέρα της Ηπείρου» τόνισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

. ΠΡΕΒΕΖΑ.1st DIGITAL BEACH SUMMIT.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ /EUROKINISSI

Η Πρέβεζα να γίνει «smart city», ένα κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού με στόχευση στη ψηφιακή ασφάλεια και στις δεξιότητες τόνισε ο δήμαρχος κ. Γεωργάκος. Ολοκληρώνοντας ανέφερε πως έχει αξιοποιηθεί το πρόγραμμα «Αντώνης Τσίτσης» και έχουν υποβληθεί ψηφιακά εργαλεία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

. ΠΡΕΒΕΖΑ.1st DIGITAL BEACH SUMMIT.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ /EUROKINISSI
Προηγούμενο Άρθρο

Πρώτο φιλικό για τον ΠΑΣ Πρέβεζα το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο

Επόμενο Άρθρο

1st Interwetten FIBA 3×3 Greece Tour: Ο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης βράβευσε την Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Επιμελητήριο Πρέβεζας – Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων Ποτών: Αλλαγές στις προθεσμίες εγγραφής και καταχώρισης στοιχείων

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι δημοσιεύθηκε […]