Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 15:36

Τηλεδιάσκεψη των δημάρχων του δικτύου Πάφου και αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδας

Την επαναδραστηριοποίηση του Δικτύου Πάφου –  Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος με την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την επανεκκίνηση των αντίστοιχων τοπικών οικονομιών αλλά και την ευρύτερη επανέναρξη των δράσεών τους αμέσως μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, αποφάσισαν οι Δήμαρχοι του Δικτύου  Πάφου –  Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Οι Δήμαρχοι του Δικτύου αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα σε δύο κατευθύνσεις:

α) Στην προώθηση και προβολή της Ελλάδος και ειδικότερα των Δήμων του δικτύου ως τουριστικού προορισμού για τις φετινές διακοπές των Κυπρίων και την αντίστοιχη προβολή της Κύπρου στην Ελληνική αγορά, ώστε να στηριχθεί η οικονομία των δύο χωρών μόλις ανοίξει η τουριστική περίοδος.

β) Στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην Κυπριακή αγορά και αντίστροφα προκειμένου να ενισχυθούν κατά το δυνατόν οι εξαγωγές των δύο χωρών στο τομέα αυτό. Οι Δήμαρχοι του Δικτύου έκαναν αποδεκτή την πρόταση του κ. Φαίδωνος για την ανάληψη αντίστοιχων δράσεων κοινής τουριστικής προβολής και με το Ισραήλ, ως σημαντικής τουριστικής αγοράς αλλά και προορισμού, στο πλαίσιο των στενών σχέσεων συνεργασίας που διατηρούν οι τρεις χώρες.

Για την υλοποίηση των στόχων αυτών, οι Δήμαρχοι των επτά πόλεων αποφάσισαν όπως ενημερώσουν σχετικά τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, καθώς και τους Τουριστικούς Φορείς των αντίστοιχων πόλεων ώστε να συνδράμουν με την συμμετοχή τους στην προσπάθεια.

Αποφάσισαν επίσης όπως προχωρήσουν στη δημιουργία κοινής ψηφιακής πλατφόρμας για άμεση επικοινωνία, προβολή και στήριξη, καθώς και στη δημιουργία ομάδων τόσο μεταξύ των Δημάρχων όσο και μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιακών για άμεσες τηλεφωνικές επικοινωνίες και επαφές.

Επιπρόσθετα οι Δήμαρχοι του Δικτύου συμφώνησαν στη διοργάνωση μίας πολιτιστικής εκδήλωσης σε κάθε πόλη όταν βεβαίως καταστεί δυνατόν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι της Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, της Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, της Πρέβεζας Νικόλαος Γεωργάκος της Λαμίας Ευθύμιος Καραΐσκος, της Μυτιλήνης Ευστράτιος Κύτελης και Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι οποίοι εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία αυτή η οποία, όπως ανέφεραν, τους δίνει την ευκαιρία να γνωριστούν με τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος καθώς είναι όλοι τους νεοεκλεγέντες και συμφώνησαν όπως οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις συνεχιστούν ότου μπορέσουν να συναντηθούν από κοντά.

Προηγούμενο Άρθρο

Ενημερωτικό σημείωμα από τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Με 16 θέματα συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...