Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 16:35

10.704 κρούσματα στην Ήπειρο, 2.256 τον Αύγουστο – Η Π.Ε Πρέβεζας στην 2η θέση

Ο μήνας που αφήνει τα περισσότερα κρούσματα στην Περιφέρεια Ηπείρου από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα είναι ο Αύγουστος.

Η έκρηξη που σημειώθηκε αφορούσε κατά κανόνα τους νέους. Με το στοιχείο αυτό και με τον εμβολιασμό φαίνεται ότι συνδέεται ο χαμηλός αριθμός νοσηλειών στα νοσοκομεία της περιοχής.

Από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι τώρα η Ήπειρος μετρά 10.704 κρούσματα. Τον Αύγουστο επιβεβαιώθηκαν και στους τέσσερις νομούς 2.256 κρούσματα.

Τα περισσότερα επιβεβαιώθηκαν κι αυτή την φορά στο Νομό Ιωαννίνων ενώ σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι αριθμοί για τους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Η αύξηση των κρουσμάτων στους δύο παραλιακούς νομούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού αποδίδεται κατά κανόνα στην κινητικότητα που προκάλεσαν οι θερινές διακοπές.

Οι δύο νομοί βρίσκονται στο πορτοκαλί και φαίνεται ότι έχουν αποφύγει το κόκκινο καθώς σημειώνεται υποχώρηση των επιδημιολογικών δεικτών.

Τον Αύγουστο αναλυτικά επιβεβαιώθηκαν:

-Στο Νομό Άρτας 354 κρούσματα

-Στο Νομό Θεσπρωτίας 571

-Στο Νομό Ιωαννίνων 704

-Στο Νομό Πρέβεζας 627

Στο κλείσιμο του μήνα οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Ηπείρου δεν ξεπερνούν τις 45 με πολύ μικρό αριθμό να βρίσκεται σε ΜΕΘ (τέσσερις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο). Το δυσκολότερο διάστημα για τα νοσοκομεία της περιοχής ήταν αυτό του περασμένου Νοεμβρίου.

Οι κλίνες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ως μοναδικού νοσοκομείου αναφοράς στην περιοχή γέμισαν και χρειάστηκε να γίνει διακομιδή ασθενών ακόμη και στην Κέρκυρα. Στη συνέχεια οι κλίνες αυξήθηκαν σημαντικά στο ίδιο το νοσοκομείο ενώ δημιουργήθηκαν μονάδες και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου.

Πηγή: epiruspost.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Στο 97% έφτασε το ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Δεν θα λειτουργήσουν 40 σχολεία στην Ήπειρο τη νέα χρονιά – 4 στην Π.Ε Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...