Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 5:01

1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας – Επίσκεψη στην εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Την εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας επισκέφτηκαν στις 23/01/2024 οι μαθητές του 1ουΠρότυπου γυμνασίου Πρέβεζας και συγκεκριμένα τα παιδιά που συμμετέχουν:

Στον όμιλο Τεχνολογίας: “Ψηφοθέτες εν δράσει…!’’, στην καινοτόμο δράση: “Η γνώση της τοπικής ιστορίας και ο ρόλος της εκπαίδευσης σε αυτό. Το παράδειγμα της αρχαίας Νικόπολης” και στο πολιτιστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων: “Εμείς και η αρχαία μας πόλη”.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν τόσο η ενημέρωση των παιδιών για την ιστορία της αρχαίας μας πόλης όσο και η συμβολή της εφορείας Αρχαιοτήτων στην δημιουργία ενός ερωτηματολογίου που θα διαδοθεί στην τοπική κοινωνία με στόχο την ανίχνευση της σχέσης των γηγενών με την τοπική ιστορία και ειδικά με την ιστορία της αρχαίας Νικόπολης.

Τα παιδιά καθοδηγήθηκαν και ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη του τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων (Τ.Β.Μ.Α.Μ.)κ. Ελπίδα Σαλταγιάννη, σχηματίστηκαν σε ομάδες από την ίδια και έθεσαν ερωτήματα που κατά την κρίση τους θα πρέπει να τα απαντήσει η τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της υπηρεσίας και ενημερώθηκαν για την λειτουργία της.

Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Αγγέλη Ανθή, την προϊσταμένη Τ.Β.Μ.Α.Μ. κ. Σαλταγιάννη Ελπίδα μα και όλο το προσωπικό της υπηρεσίας που υποδέχθηκαν θερμά τους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε για τα κεράσματα στα παιδιά, για την προσφορά στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας εικονογραφημένων βιβλίων από την αρχαία Νικόπολη μα περισσότερο ευχαριστούμε για την αστείρευτη θέληση και ενέργεια να μεταδώσετε στα παιδιά μας την γνώση της τοπικής ιστορίας.

Έχει ανάγκη η νέα γενιά να γνωρίζει την ιστορία της και εμάς υποχρέωση μας να τους μεταφέρουμε την γνώση!

Το ερωτηματολόγιο μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής από τα παιδιά θα είναι διαθέσιμο να απαντηθεί στην τοπική κοινωνία από όλες τις ηλικίες.

Υπεύθυνη ομίλου Τεχνολογίας και καινοτόμου δράσης: Πασσά Όλγα

Υπεύθυνη πολιτιστικού προγράμματος δραστηριοτήτων: Πασσά Όλγα – Γιαννούλη Σοφία

Προηγούμενο Άρθρο

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πρέβεζας σε ΠΕΔ και ΦΟΔΣΑ – Οι δημοτικοί σύμβουλοι στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επόμενο Άρθρο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...