Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 4:08

1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας: Σε άθλια κατάσταση το ιστορικό σχολικό συγκρότημα από τα graffiti

Αίσθηση προκάλεσε το live ρεπορτάζ του onprevezanews.gr που είχε να κάνει με την άθλια κατάσταση που υπάρχει στο ιστορικό 1ο γυμνάσιο της Πρέβεζας από τα δεκάδες graffiti.

Η καταγγελία μας έγινε από γονείς μαθητών, οι οποίοι καθημερινά περνούν από το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, το οποίο έχει ήδη κλείσει σχεδόν 90 χρόνια ζωής, χτισμένο την δεκαετία του 1920.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις νυχτερινές ώρες νεαρά άτομα εισβάλουν στο προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και με σπρέϊ, δεν έχουν αφήσει τοίχο για τοίχο που να μην τον έχουν ζωγραφίσει.

Το κακό έχει παραγίνει τους τελευταίους δύο μήνες, αφού τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήδη για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι του δήμου Πρέβεζας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα πράξουν τα δέοντα, πριν ανοίξει εκ νέου τις πόρτες του το 1ο γυμνάσιο της πόλης για την επιστροφή των μαθητών.

Δείτε το βίντεο:

Σημείωση:

Το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας είναι ένα σχολείο με ιδιαίτερη σημασία αφού σ’ αυτό γενιές Πρεβεζάνων έχουν εκπαιδευτεί στα θρανία του. Χτισμένο τη δεκαετία του 1920, στέγασε και στεγάζει τα όνειρα των μαθητών του. Παράλληλα έχει συνδέσει την ιστορία του με πολλά και σημαντικά γεγονότα του τόπου μας, όπως με τον πόλεμο του ’40, με τον εμφύλιο και την Παργινόσκαλα. Το μαρτυρούν άλλωστε και τα σημάδια από τις σφαίρες που βρίσκονται μέχρι και σήμερα στα κάγκελα της περίφραξης του σχολείου και σε κάποια σημεία του τοίχου.

Πηγή: atpreveza.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Το Alila και πάλι κοντά σας με Delivery & Take Away! (από Τετάρτη 13/5)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...