Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 16:44

Ώρες αγωνίας για τα Ανωγιατά Ζηρού – Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά (video)

Από της 7 το απόγευμα σε συναγερμό έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηπείρου για την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει και καίει μέχρι και αυτή την στιγμή τεράστιες εκτάσεις στην περιοχή Ανωγιατά του Δήμου Ζηρού.

Μέχρι στιγμής στο σημείο βρίσκονται περισσότερα από 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άντρες από τις υπηρεσίες Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας και Ιωάννινων, ενώ νωρίτερα πετούσαν 2 αεροσκάφη τύπου PZL και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο βρίσκεται ο συντονιστής πυροσβεστικών δυνάμεων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων υποστράτηγος Π.Σ Δημήτρης Κοντογιάννης, ο διοικητής Π.Σ Π.Ε Πρέβεζας Θανάσης Μικρούλης, ο υπεύθυνος Πολιτικής προστασίας Π.Ε Πρέβεζας Νίκος Παππάς, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής.

Στην περιοχή βρίσκονται επίσης 3 πεζοπόρα τμήματα, η ΛΕΚ Πρέβεζας, εθελοντικές ομάδες, βυτιοφόρα και μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου.

Η φωτιά που έχει κάψει δεκάδες στρέμματα βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του οικισμού Ανωγιατά με τις δυνάμεις να έχουν ήδη προχωρήσει στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα σπίτια, προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από τα σπίτια.

Προηγούμενο Άρθρο

Συμβαίνει τώρα: Φωτιές στην Παντάνασσα και Ρωμιά Φιλιππιάδας

Επόμενο Άρθρο

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ.Στράτου Ιωάννου για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...