Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 0:26

Όμιλος Unesco και Επιτροπή Πρέβεζα “Ιστορία – Πολιτισμός έκοψαν την πίτα τους (video-pics)

Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας και η Επιτροπή Πρέβεζα “Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον”, πραγματοποίησαν την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, το πρωΐ της Κυριακής στην αίθουσα της πινακοθήκης “Γιάννης Μόραλης”, (Οικία Αθανασιάδη).

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ματσίρα, του περιφερειακού συμβούλου Παύλου Φραγκούλη, του επικεφαλή της ”Ανάπτυξης Τώρα” και υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Νίτσα,των τοπικών προέδρων Μύτικα Γιώργου Νόβα και Καμαρίνας Θοδωρή Δράκου, του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών στρατού ξηράς Ιωάννη Γιώτη, του εκπροσώπου των Οριζόντων Ηπείρου στην Πρέβεζα Γιώργου Ματζαμόρτου, πρόεδρων πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Φέτος η κοπή της Βασιλόπιτας είχε πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την ίδρυση του Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας.

Η έναρξη έγινε με την ομιλία του προέδρου της UNESCO παράρτημα Πρέβεζας Βαγγέλη Κατσίμπρα, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και την ένταξη της στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς.

”Μετά την σύμπλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυση του ομίλου στην Πρέβεζα, όπου είχαμε θέσει στόχους για την Αρχαία Νίκόπολη και μετά από πολλά εμπόδια, έφτασε η ημέρα της δικαίωσης και σύντομα θα μάθετε τα ευχάριστα νέα” είπε ο κ. Κατσίμπρας.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας, ο οποίος είπε ότι μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με την υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη η Αρχαία Νικόπολη μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα τοποθετηθεί στα Παγκόσμια Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, τόνισε την ιδιαίτερη και σημαντική συμβολή του ομίλου UNESCO στην Πρέβεζα για την ένταξη των Αρχαιολογικών χώρων της Νικόπολης στα Παγκόσμια Μνημεία.

Ο επικεφαλής της Ανάπτυξης Τώρα Γιώργος Νίτσας, κάνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό είπε ότι το σημαντικό αυτό έργο που κάνει τόσο η UNESCO παράρτημα Πρέβεζας, όσο και η Επιτροπή Πρέβεζα “Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον”, χωρίς ωστόσο να υπάρχει βοήθεια από την δημοτική αρχή.

”Αν είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή σας δηλώνω από τώρα ότι οι δράσεις της Επιτροπής θα ενταχθούν στο καλεντάρι των εκδηλώσεων του δήμου” κατέληξε.

Τέλος ο πρόεδρος της Καμαρίνας Θοδωρής Δράκος μίλησε για την εξαιρετική προσπάθεια που κάνει η Επιτροπή Πρέβεζα “Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον” για την ανάδειξη των Μνημείων Πολιτισμού της Πρέβεζας, λέγοντας χαρακτηριστικά ”θα σταθώ δίπλα σας σε ότι και χρειαστείτε”.

Όσον αφορά τα φλουριά ήταν δύο και νικητές ήταν η Διευθύντρια της Foppen Βίκη Νίκου και ο επικεφαλής της ”Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Προηγούμενο Άρθρο

Υποτονική η κίνηση στα καταστήματα της Πρέβεζας εν μέσω εκπτώσεων

Επόμενο Άρθρο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγ. Θωμά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...