Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 7:33

Όμιλος για την Ουνέσκο Πρέβεζας: Προβληματισμός για την εκδήλωση με θέμα το αρχαίο θέατρο Νικόπολης

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ Πρέβεζας, χαιρετίζει πάντα, με περισσή χαρά και ενδιαφέρον, οποιαδήποτε δράση ή εκδήλωση σε σχέση με τον πολιτισμό και την ιστορία, πραγματοποιείται στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

Με την ίδια χαρά λοιπόν, πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο για την διεξαγωγή ενός επιστημονικού συμποσίου, με θέμα το αρχαίο θέατρο της Νικόπολης. Προβληματιστήκαμε όμως ιδιαίτερα, καθώς ενημερωθήκαμε μετά το πέρας του συμποσίου, που διοργανώθηκε από την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, πως κληθήκαν να μετάσχουν σε αυτό ελάχιστοι φορείς της πόλης μας. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των συμμετεχόντων, αποκλείοντας έτσι πολλούς άλλους φορείς.

Ως ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ, θεωρούμε μεγάλο ατόπημα την απαξίωση φορέων με μακροχρόνια και αξιόλογη δράση και προσφορά, και πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο, σε οποιαδήποτε εκδήλωση σχετική με τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, να απευθύνεται πρόσκληση συμμετοχής στο σύνολο των φορέων της περιοχής μας, αλλά και μεμονωμένα άτομα με προσφορά σε αυτόν. Θα ήταν βέβαια ακόμη καλύτερα, η συμμετοχή να μην περιορίζεται σε φορείς μόνο, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κυριακή 11:00 με 14:00 – Όλη η Πρέβεζα παίζει Δωρεάν Bowling!!!

Επόμενο Άρθρο

Από 31.10.2022 τα πρόστιμα μη διαβίβασης λιανικών ΦΗΜ στο esend

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...