Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 20:19

Ψήφισμα των δημοτικών συνδυασμών για το Ξενοδοχείο Covid-19

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Πρέβεζας, ως συνέχεια σχετικών αιτημάτων δημοτικών συνδυασμών και θεσμικών φορέων, αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας ειδικής ξενοδοχειακής μονάδας, όπως αυτή περιγράφεται και ορίζεται στην ΚΥΑ περί μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου της μετάδοσης του COVID-19 των Υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε επίπεδο των επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, συμφωνήθηκε: από τους Δημοτικούς Συνδυασμούς: «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» – «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» – «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» – «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κακιούζη Χαράλαμπο, εκτός των Δημοτικών Συνδυασμών: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» (κατέθεσαν και ψήφισαν ο καθένας το δικό τους ψήφισμα ) και «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» (δήλωσε ΠΑΡΩΝ), το ακόλουθο κοινό αίτημα ως προς την εξέλιξη και την επιλογή βάσει των κριτηρίων της ΚΥΑ αλλά και της μοναδικής αίτησης που υπήρξε της αρχικής επιλογής Ξενοδοχειακής Μονάδας Καραντίνας η οποία και εστιάζεται σε κομβικό και κεντρικό τουριστικό σημείο του ιστορικού κέντρου της πόλεως.

ΨΗΦΙΣΜΑ:

 Αρχικά, υπάρχει η απόλυτη αποδοχή και πλήρη συνεργασία ως προς τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που επιβάλλονται από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ για την προφύλαξη από την πανδημία αλλά και τη διασφάλιση της υψηλού επιπέδου προστασίας που προσφέρει στη τρέχουσα τουριστική περίοδο η Ελλάδα και δε ιδιαίτερα η Πρέβεζα της διπλής διεθνούς διάκρισης ως 1η ασφαλέστερη παραλία και 5ος ασφαλέστερος προορισμός στην Ευρώπη από το EUROPEAN BEST DESTINATION, υπηρεσία “Βέλτιστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί” (EBD), η οποία εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Δικτύου EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (“Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί”), προσηλωμένη στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην Γηραιά Ήπειρο, επέλεξε τις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη στην μετά κορονοϊό εποχή.

 Σε συνέχεια όμως της μοναδικής συμμετοχής στην επίσημη διαδικασία ως προς την επιλογή όπως αυτή απορρέει από τη σχετική ΚΥΑ περί μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας για την προσωρινής διαμονής φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου της μετάδοσης του COVID-19, προτείνεται στον Υπουργό Τουρισμού η εκ νέου αξιολόγηση της αρχικής επιλογής καθώς και η εύρεση μίας νέας πιο αποκεντρωμένης νέας πρότασης, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της γεωγραφικής θέσης της αλλά και της λειτουργίας της σε ένα ιδιαίτερα κομβικό και κεντρικό τουριστικό σημείο στον κεντρικό αστικό και τουριστικό ιστό του Δήμου Πρέβεζας, με εμφανή πιθανή συνέπεια την υποβάθμιση της αίσθησης της δεδομένης ασφάλειας που προσφέρει σήμερα η περιοχή μας στους επισκέπτες και τους κατοίκους της και η οποία μετρά ελάχιστα κρούσματα, στον αριθμό μόνο 6, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

 Ύψιστης σπουδαιότητας κρίνεται και η περαιτέρω ενίσχυση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας μιας και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποδοχής και αντιμετώπισης των κρουσμάτων. Επομένως επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου μας με ιατρικό προσωπικό, αναγκαίο για την κάλυψη των βασικών ειδικοτήτων υποδοχής για την πιθανή αντιμετώπιση των κρουσμάτων από τον Covid19.

 Επίσης θέλουμε να τονίσουμε με κάθε τρόπο, απευθυνόμενοι στην τοπική κοινωνία, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος όποιο κι αν είναι το ξενοδοχείο καραντίνας. Συνεπώς κάθε θόρυβος, κάθε αναφορά στο θέμα, αντί να ωφελήσει, προκαλεί τεράστια ζημιά στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία του τόπου.

 Τέλος καλούνται εκ νέου οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται και λειτουργούν εκτός του αστικού κεντρικού άξονα του Δήμου να εκδηλώσουν σε δεύτερο χρόνο ενδιαφέρον ώστε να δοθεί μία ιδανική λύση στο εν λόγω κοινό αίτημα.

Προηγούμενο Άρθρο

Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης

Επόμενο Άρθρο

Επιστολή των Ενώσεων λογιστών στους δημάρχους της Ηπείρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...