Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 16:30

Ψάρεμα: Για ποιους ισχύει άρση απαγόρευσης – Τι επιτρέπεται στο lockdown

Ανακοινώσεις για το ψάρεμα περιλαμβάνουν οι αλλαγές στα μέτρα στο lockdown, καθώς πλέον το ψάρεμα επιτρέπεται αλλά υπό προϋποθέσεις, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τα νέα μέτρα ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου 20 Μαρτίου.

Αναλυτικά, από το Σάββατο 20 Μαρτίου επιτρέπεται το ψάρεμα αλλά η απόφαση αφορά αποκλειστικά στους ερασιτέχνες αλιείς και μόνο όσοι διαμένουν σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 με sms στο 13033.

Δεδομένου ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο, δεν μπορεί κάποιος να μετακινηθεί με αυτοκίνητο σε άλλη περιοχή -φυσικά ούτε εκτός νομού- για να πάει για ψάρεμα. Κατά συνέπεια, μπορούν πλέον να πάνε για ψάρεμα μόνον όσοι είναι κάτοικοι δήμων δίπλα σε θάλασσα.

Κατά τα λοιπά, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν μόνο μια μικρή χαλάρωση των απαγορεύσεων και έχουν ως εξής:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.
  • Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων (μανικιούρ – πεντικιούρ) από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας στις εκκλησίες με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Φωτογραφία: intime, pexels
Προηγούμενο Άρθρο

Lockdown: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» από το Σάββατο – Εκτός η Άρτα και η Λευκάδα

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid τεστ για όλους κάθε εβδομάδα στα φαρμακεία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...