Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 5:03

Χ.Σταϊκούρας: «Έρχονται μόνιμες και προσωρινές μειώσεις φόρων και εισφορών – Θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ»

Για μόνιμες και προσωρινές μειώσεις φόρων και εισφορών έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όμως, ο χρόνος υλοποίησης των μέτρων θα εξαρτηθεί από την διάρκεια και τις ανάγκες που προκύπτουν από την υγειονομική κρίση του κορωνοιου.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στην άμεση στήριξη της πραγματικής οικονομίας (μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, την επιδότηση-κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την επιδότηση της απασχόλησης), ενώ τα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα (μείωση εισφορά αλληλεγγύης, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, νέα μείωση ΕΝΦΙΑ κ.α.) αν δεν υλοποιηθούν παράλληλα, θα ακολουθήσουν τα προσωρινά μέτρα, μόλις βρεθεί ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα θα δοθεί στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2%.

Σχετικά την τοποθέτηση του κ. Αλέξη Πατέλη, ότι “πρέπει να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους», ο κ Σταϊκούρας τόνισε πως ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού αναφερόταν στο νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας και στην εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο ασφαλιστικό. Όπως εξήγησε ο κ. Σταικούρας στόχος της κυβέρνηση είναι η σταδιακή μετάβαση σε ένα νέο σύστημα που θα είναι αναδιανεμητικό αλλά λαμβάνει υπόψιν και την αλληλεγγύη των γενεών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν λιγότερα από όσα δικαιούνται.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι σύντομα θα γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στο Taxisnet για να ληφθούν υπόψιν οι νέες παρατάσεις στις πληρωμές φόρων λόγω κορωνοιου.

Πηγή:.pronews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κρίσιμος μήνας μέχρι τη Σύνοδο της ΕΕ για κυρώσεις : Απειλές πολέμου από Τουρκία – Στα σκαριά η ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου

Επόμενο Άρθρο

Ηγουμενίτσα: Άνδρας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και «έσπασε» την καραντίνα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...