Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:45

Χαιρετισμός Δημάρχου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκου για την 28η Οκτωβρίου και την Επέτειο του ΟΧΙ

«Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων απέναντι σε κάθε ολοκληρωτικό κατακτητή της Πατρίδος είναι το «ΝΑΙ» που μας ενώνει ως Γένος, στο αιώνιο ελληνικό φως της Ελευθερίας και της ευημερίας του Έθνους!

Ο ελληνισμός έχει δώσει και κερδίσει μάχες ελευθερίας και ανεξαρτησίας με θαυμαστό ηρωισμό, που έκανε την υφήλιο να αποδεχτεί ότι «οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες» και είναι έτοιμο να δώσει, αν και όταν κληθεί εκ νέου, κάθε νέα μάχη και απαραίτητο αγώνα με αυτοθυσία για την εθνική μας ανεξαρτησία. Σήμερα στην Πρέβεζα, 82 χρόνια μετά, εδώ στην «‘Ηπειρο προμαχούσα», στα ιερά χώματα του έπους του 40, εορτάζουμε την εθνική μας επέτειο του «ΟΧΙ» όπου ο ελληνικός στρατός στην ατρόμητη ιαχή «ΑΕΡΑ», νίκησε αλλά και ντρόπιασε κάθε επίδοξο κατακτητή.

Με τις ηρωίδες Ηπειρώτισσες μέσα στα χιόνια να κουβαλούν στην πλάτη τα πολεμοφόδια και τους στρατιώτες μας κάθε ηλικίας και ιδιότητας να πολεμούν γενναία με αυταπάρνηση, είτε αρχικά στην πρώτη γραμμή των βουνών της Ηπείρου και της Β. Ηπείρου δίνοντας τη μάχη απέναντι στον Ιταλό κατακτητή του φασισμού, είτε μετέπειτα στην ανίκητη γραμμή Μεταξά, των αήττητων οχυρών που δεν παραδόθηκαν ποτέ, να πολεμούν όσο κανείς τους Γερμανούς ναζιστές κατακτητές. Οι Έλληνες δεν σταμάτησαν ποτέ να μάχονται για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία και με την εθνική αντίσταση αλλά και τον ελληνικό στρατό  πολέμησαν κάθε ολοκληρωτικό κατακτητή της Ελλάδας.

Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2022 στην Πρέβεζα, τα παιδιά μας να κρατούν ψηλά στην παρέλαση τη Γαλανόλευκη με το Σταυρό και υπερήφανα και ελεύθερα τιμούν τις θυσίες των ηρώων προγόνων που θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, αλλά και ορθώνουν ανάστημα απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και αναθεωρητισμού των ιδεοληψιών του σκότους και του χρονοντούλαπου της ιστορίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας και με υψηλό φρόνημα και πλήρη ετοιμότητα αποτρέπει και δεν επιτρέπει με την παρακαταθήκη του εθνικού μας «ΟΧΙ», σε κανένα επίδοξο και διεθνώς απομονωμένο αρνητή της εθνικής μας κυριαρχίας, ελευθερίας και τους διεθνούς δικαίου να τολμήσει είτε νύχτα είτε ημέρα το παραμικρό. Χρόνια πολλά Ελλάδα μας, χρόνια πολλά Πρέβεζα, οι Έλληνες ενωμένοι κάτω από τη γαλανόλευκη με το σταυρό και εμπνευσμένοι από το αιώνιο φως του ελληνισμού, επιτελούν θαύματα και ευημερούν ελεύθεροι!»


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Και φέτος με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στον Δήμο Πάργας (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Πρέβεζα: Προπόνηση Αναπτυξιακού Προγράμματος ΕΟΚ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...