Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 21:11

Χαιρετισμός Δημάρχου Πρέβεζας για την νέα σχολική χρονιά – Ν. Γεωργάκος: Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους!

Στο χαιρετισμό του για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε σήμερα  ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος  αναφέρει:

“Καλή σχολική χρονιά σε όλους του μαθητές του Δήμου Πρέβεζας σε κάθε βαθμίδα και σε όλα τα παιδιά του κόσμου με υγεία, ασφάλεια, αξιοπρέπεια και πάντα με αγάπη και ενότητα.

Και αναφέροντας όλα αυτά και ιδίως την ενότητα δεν μπορούμε παρά να μην αναφερθούμε στους συμπατριώτες μας και στους συμμαθητές σας στη Θεσσαλία όπου  βιώσαν την ανυπολόγιστη αυτή καταστροφή.

Δεν αρκούν όμως εδώ τα λόγια και οι με συγκινητικές αναρτήσεις συμπάθειας στο διαδίκτυο, διότι και οι συμμαθητές σας εκεί και οι γονείς τους έχουν τη δική μας έμπρακτη ανάγκη. Ανάγκη από τα βασικά είδη όπως νερά, τροφή, φάρμακα, ρουχισμό ακόμα και σχολικά είδη για όταν θα μπορέσουν οι εκεί συμμαθητές σας και συμπολίτες σας να πάνε στο σχολείο.

Καλέστε και παρακινείστε τους γονείς σας να συμμετάσχουν σε μία από τις δράσεις συλλογής βοήθειας στους πληγέντες που διοργανώνονται και έχουν ανακοινωθεί, που διοργανώνει και ο Δήμος μας με την προσφορά τους στο μέγεθος που μπορούν.

Αγαπητοί μας μαθητές σε όλο το Δήμο Πρέβεζας, ως Δήμαρχος Πρέβεζας αλλά και πάντα ως γονέας, μίας μαθήτριας και πλέον ενός φοιτητή, σας εύχομαι ολόκαρδα  καλή νέα σχολική χρονιά!

Εκφράζω εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής προς εσάς αγαπητά μας παιδιά, αλλά και προς τους γονείς και το άξιο διδακτικό προσωπικό και ικανό διοικητικό προσωπικό των σχολείων μας, τις καλύτερες των ευχών για πρόοδο και επιτυχίες με υψηλούς βαθμούς στα μαθήματα αλλά πάντα με άριστα στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την αγάπη προς το συνάνθρωπο και τους συμμαθητές σας.

Η Δημοτική μας Αρχή σε άριστη συνεργασία με τις αρμόδιες Δημοτικές υπηρεσίες, προετοίμασε στο μέγιστο δυνατό βαθμό με τον πληρέστερο τρόπο τα σχολεία του Δήμου μας για να σας υποδεχθούν για τη νέα σας σχολική χρονιά 2023 -2024.

Στο σημείο αυτό ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες και εμπλεκόμενους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς για την καλή και αποδοτική συνεργασία που είχαμε στα 4 χρόνια της πρώτης θητείας του Δήμου της καρδιάς μας και ότι στην ίδια βάση και ακόμα πιο δυναμικά θα συνεχίσουμε με την εντολή των Δημοτών και στην επόμενη θητεία μας.

Ξεκίνησα με τη μεγάλη διδακτική αλήθεια του Πλάτωνα, ότι η παιδεία προσφέρει ένα δεύτερο ήλιο, εκτός από αυτόν της δημιουργίας της πλάσης που αποτελεί τη ζωή στη βιολογική μας ύπαρξη. Τον ήλιο της πνευματικής και ψυχικής ζωής που μας ξεχωρίζει όταν μπορούμε να είμαστε άνθρωποι.

Ο άνθρωπος γεννιέται και ανατέλλει στο φως του «εμείς» και δύει και σβήνει στο σκοτάδι του «εγώ». Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα και χειρότερος καθρέπτης από την εσωστρέφεια, την αυταρέσκεια και τον τοξικό εγωκεντρισμό δεν υπάρχει.

Με τη μόρφωση, την εξειδίκευση και τις δεξιότητες κάθε είδους που θα αποκτήσετε ως η γενιά της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης καλείστε πρωταρχικά και πριν από κάθε προσωπική εκπαιδευτική και επαγγελματική επιτυχία να δείτε μέσα από το παράθυρο της καρδιάς και της ψυχής που θα ανοίξει η παιδεία, να δείτε το συμμαθητή σας, τους εκπαιδευτικούς σας και κάθε συνάνθρωπο εντός και εκτός της οικογένειας σας, δίχως αποκλεισμούς, μισαλλοδοξίες, διαφοροποιήσεις και κακίες.

Να γίνει η γνώση και η παιδεία ο δρόμος που εκτός από την επιτυχία της γνώσης και της μόρφωσης θα οδηγήσει και στο μεγαλείο της αγάπης, της ενότητας, του σεβασμού προς τον άλλον και της ευπρέπειες του ήθους.

Καλλιεργείστε μαζί με τους καθηγητές, τους δασκάλους σας αλλά και τους γονείς σας αυτό το γόνιμο ξεχωριστό «περιβόλι», από ικανά μυαλά, αγνές ψυχές και ελπιδοφόρας νεανικής σπίθας καρδιές που είστε, ως ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη γενιά του τόπου μας.

Καλή χρονιά σε όλους να πάτε όσο ψηλά μπορείτε μα ποτέ μη σταματήσετε να κοιτάτε χαμηλά στις ρίζες σας και σε αυτούς που σας έδωσαν την ώθηση αλλά και τα φτερά να φτάσετε όσο πιο κοντά στον ήλιο που δεν έκαψε ποτέ κανένα… Στον ήλιο της παιδείας!

Προηγούμενο Άρθρο

Υπενθύμιση για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στον αγιασμό του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Δήμος της Καρδιάς μας!”

Επόμενο Άρθρο

Επαγγελματική ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...