Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 8:41

Χαιρετισμός Αντώνη Μπέζα στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» η ορκωμοσία  του Δημάρχου, των  Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ», κ. Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Για εμάς, στην Αυτοδιοίκηση  δεν υπάρχει «αντιπολίτευση». Ο όρος «αντιπολίτευση» είναι  όρος του κεντρικού πολιτικού συστήματος που δεν αρμόζει στα καθήκοντα και την αποστολή  της  Αυτοδιοίκησης. Ο όρκος που δώσαμε σήμερα δεν είναι για εμάς τυπικός. Είναι πάνω απ’ όλα όρκος καθήκοντος, δέσμευσης και  ευθύνης για τα τοπικά θέματα. Και στα τοπικά θέματα δεν χωράει αντιπολίτευση.  Είναι όρκος που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο Ηγουμενίτσας  μετά από χρόνια παρακμής, και σε αυτό το νέο ξεκίνημα δεν χωράει αντιπολίτευση».

«Έχουμε μπροστά μας  προκλήσεις όπως η ενεργειακή κρίση και η φτωχοποίηση που προκαλεί και πρέπει να στηρίξουμε σαν Αυτοδιοίκηση τους πιο αδύναμους. Έχουμε την ανάγκη για   ψηφιακή και  πράσινη μετάβαση και πρέπει μα μη μείνουμε πίσω. Έχουμε την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί και πρέπει να θωρακίσουμε τους Δήμους μας.

Έχουμε τον αγώνα για την  ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Δήμων. Τι είδους Αυτοδιοίκηση είναι αυτή, όταν το 70% περίπου των πόρων που διαχειρίζονται σήμερα οι Δήμοι είναι κρατικές επιχορηγήσεις;  Εδώ καταλήγουμε τελικά σε  «Ετεροδιοίκηση».

Ειδικά για το Δήμο Ηγουμενίτσας, έχουμε επιπλέον ζητήματα όπως η διαχείριση του νέου τοπίου που δημιουργείται με την παραχώρηση του Λιμανιού, η τουριστική ανάπτυξη,  η έλλειψη οδικών υποδομών (μικρών και μεγάλων οδικών αξόνων), η πολιτιστική ένδεια, η στήριξη του  πρωτογενούς τομέα, η μη  ύπαρξη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η ανεπάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών  υγείας και τόσα άλλα.

Όλα αυτά, απαιτούν συνεργασία και συνεννόηση. Του Δήμου με το κεντρικό κράτος, με την Περιφέρεια και με τους τοπικούς φορείς. Απαιτούν όμως  και τη δική μας στήριξη, όλων των  Δημοτικών  Παρατάξεων.

Εμείς λοιπόν, η Δημοτική Παράταξη «Μαζί για την Ηγουμενίτσα», σας λέμε ότι θα «βάλουμε πλάτη». Αυτό είναι το πρώτο  μήνυμα που δίνουμε σήμερα στους πολίτες της Ηγουμενίτσας. Θα «βάλουμε πλάτη» με τις γνώσεις, τις  προτάσεις, την εμπειρία μας, τις γνωριμίες μας αλλά και την ορμή των νέων ανθρώπων, αυτή τη νέα γενιά αυτοδιοικητικών στελεχών που έχουμε δημιουργήσει. Θα «βάλουμε πλάτη» με την ψήφιση των δικών σας προτάσεων,  όταν αυτές  κινούνται  στην κατεύθυνση του δικού μας οράματος. Αλλά προσέξτε: Θα βάζουμε πλάτη ακόμη και όταν θα σας ελέγχουμε. Γιατί η κριτική μας θα είναι καλόπιστη, τεκμηριωμένη και εποικοδομητική και γιατί καμιά εξουσία δεν μπορεί να παράγει έργο αν δεν ελέγχεται».

«Μη νομίσει κανείς ότι επιδιώκουμε ανταλλάγματα γι αυτή τη στήριξη. Αυτά είναι πρακτικές εκείνων που ασχολούνται με τα κοινά για να προωθήσουν προσωπικά τους συμφέροντα και όχι δικές μας πρακτικές!

Για εμάς το μόνο «αντάλλαγμα» θα είναι να δούμε μια Ηγουμενίτσα σύγχρονη πόλη   που θα προσφέρει ποιότητα ζωής για όλους χωρίς διακρίσεις. Μια Ηγουμενίτσα που θα έχει γεμάτους τους δρόμους και τα μαγαζιά της, και όχι την απαράδεκτη εικόνα της ερημιάς που βλέπουμε αυτές τις γιορτινές μέρες. Έναν Δήμο Ηγουμενίτσας  με τα Σύβοτα, τον Παραπόταμο, την Πέρδικα και το Μαργαρίτι,  που θα μπορεί να  κρατήσει τα παιδιά του  στον τόπο μας  και θα φέρει  όσα νέα παιδιά  έχουν φύγει πάλι πίσω!

Και για να ολοκληρώσω, και  αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα  που θέλουμε να δώσουμε στους πολίτες της Ηγουμενίτσας σήμερα.  Εμείς δεν ήλθαμε για να φύγουμε, ήλθαμε για να μείνουμε.  Και θα μείνουμε,  θα συνεχίσουμε, θα παραμείνουμε ενεργοί και  παρόντες σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες, όρθιοι και αποφασισμένοι,  μέχρι να  πετύχουμε τους στόχους που σας περιέγραψα προηγουμένως».

Προηγούμενο Άρθρο

Τέλη Κυκλοφορίας: Έρχεται παράταση λίγων ημέρων ώστε να ρυθμιστεί το νέο καθεστώς στο «πέναλτι» για καθυστέρηση πληρωμής

Επόμενο Άρθρο

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...