Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 19:25

Χίος: Πυροσβέστης ξεψύχησε περιμένοντας για ώρα το ασθενοφόρο – Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Βολισσού

Ρεπορτάζ: Βίκυ Καλοφωτιά

«Η γραφειοκρατία, η αδυναμία των υπεύθυνων να βρουν λύση σε ένα απλό πρόβλημα και η μετακύλιση ευθυνών από τη μια αρμόδια αρχή στην άλλη οδήγησαν στο θάνατο έναν ακόμη νέο άνθρωπο στη Χίο», όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Βολισσού Χίου, Σωτήρης Παραδείσης μιλώντας στο onpreveza.gr.

Ειδικότερα, το τραγικό περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 12 Ιουλίου με θύμα τον 43χρονο πυροσβέστη, Ματθαίο Χρυσούλη, ο οποίος, ενώ βρισκόταν με συναδέλφους του στην περιοχή της Κατάβασης, η οποία αποτεφρώθηκε από την πυρκαγιά των τελευταίων ημερών, υπέστη έμφραγμα.

«Για κακή του τύχη το ασθενοφόρο του πλησιέστερου ιατρείου, του Πολυδύναμου Ιατρείου της Βολισσού δεν διαθέτει οδηγό, γιατί στηρίζεται στην άμισθη προσφορά ενός εθελοντή, ο οποίος απουσίαζε στην άλλη άκρη του νησιού» διευκρινίζει ο Σ. Παραδείσης και συνεχίζει λέγοντας πως «τελικά μετακινήθηκε το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Χίου που βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από το συμβάν, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος, πατέρας δύο παιδιών να έχει αυτή την τραγική κατάληξη».

Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της Κοινότητας Βολισσού, ο εκλιπών «δεν είναι ο πρώτος που χάνει τη ζωή του εξ αιτίας αυτής της έλλειψης. Στη μακάβρια αλυσίδα των θυμάτων του κρατικού παραλογισμού έχουν προστεθεί αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

»Κάθε φορά που θα συμβεί παρόμοιο περιστατικό οι αρμόδιοι δίνουν υποσχέσεις, οι οποίες λησμονούνται με την πάροδο των ημερών. Το τελευταίο διάστημα είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει και επίκειται η πρόσληψη οδηγού, κάτι όμως που παραμένει υπόσχεση. Οι συνάδελφοί του πυροσβέστες, οι κάτοικοι της περιοχής και η κοινωνία της Χίου γενικότερα πιστεύουν ότι “ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι” και απαιτούν να δοθεί επιτέλους λύση για να μην θρηνήσουμε κι’ άλλα θύματα».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Τις πρωινές ώρες της 12ης Ιουλίου, ο ομαδάρχης του πεζοπόρου τμήματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, Αρχιπυροσβέστης Χρυσούλης Ματθαίος, ετών 43, κατά τη διαδικασία φύλαξης και τη συσκευασία σωλήνων πυρκαγιάς, στην περιοχή Κατάβαση Χίου, αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, εντός των επομένων ημερών πρόκειται να διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του άτυχου πυροσβέστη.

Προηγούμενο Άρθρο

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σπιτιού στον Αρχάγγελο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Αναβάλλεται το 10ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 3on3 Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...