Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 1:48

Φώτης Ζέρβας: ”Και μάγκας και άνθρωπος” – Έργα 7 εκατ. για την ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας απέδειξε πόσο ικανός άνθρωπος είναι, όπου με σωστούς χειρισμούς και καθημερινή δουλειά, έχει καταφέρει τόσα όσα δεν είχαν πετύχει πολλοί πρώην πρόεδροι της επιχείρησης.

Ο Φώτης Ζέρβας καθημερινά αποδεικνύει με τον πιο τρανό τρόπο ότι τελικά η επιλογή Γεωργάκου στο πρόσωπό του, τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.

”Ο σωστός άνθρωπος για αυτή την θέση” είναι κάτι που το λέει η πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Πρέβεζας, αφού με τον Φώτη Ζέρβα στο τιμόνι της η επιχείρηση έχει περάσει σε μία άλλη εποχή.

Καθημερινή ενημέρωση των δημοτών για κάθε τι που συμβαίνει, όπως βλάβες, χρόνος αποκατάστασης κ.α, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται παντού, δίπλα στους εργαζόμενους, δίπλα στους ΄΄συνεργάτες΄΄ του όπως λέει και ποτέ δεν ξεχνά να τους ευχαριστεί για την τεράστια βοήθεια που προσφέρουν, ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες πολλές φορές.

Ακόμη και για την τεράστια επιτυχία, στο να περάσει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έργα ύψους 7 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, ευχαρίστησε με προσωπικό του μήνυμα όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχία.

Ακολουθεί ρεποrτάζ του atpreveza.gr

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας προχώρησε στην τελευταία του συνεδρίαση στην έγκριση συμμετοχής στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ”.

Η πρόταση της υπηρεσίας έχει συνολικό προϋπολογισμό 7.063.872 ευρώ (+ΦΠΑ) και αναλύεται ως εξής:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1 : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» πρ/σμού 1.375.000,00 πλέον ΦΠΑ

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιών υποδομών ύδρευσης στην πόλη της Πρέβεζας. Προτείνεται η αντικατάσταση παλαιών τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (στις οδούς Λ. Ειρήνης, Νικοπόλεως, Τζαβέλα, Κλεμανσώ, Ελ. Βενιζέλου, Αντιτάνων, Σελίδα 5 από 18 Κρόκου, Κύπρου και Λασκαράτου) που παρουσιάζουν πολύ συχνά σπασίματα. Πρόκειται για έργο αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης και περιορισμού των διαρροών. Επίσης στο αντικείμενο του παρόντος έργου, περιλαμβάνεται και η κατασκευή του τριτεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της οδού Αντιτάνων. Οι αγωγοί του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης που θα αντικατασταθούν είναι παλαιοί, από PVC και παρουσιάζουν πολύ συχνά σπασίματα με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συνολικά η λειτουργία του δικτύου ύδρευσης της Πρέβεζας, να λαμβάνουν χώρα μεγάλες διαρροές, να επιβαρύνεται η ΔΕΥΑΠ και να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές και οι κάτοικοι συνολικά. Οι νέοι αγωγοί που θα τοποθετηθούν στο σύνολό τους υπό υφιστάμενων και διανοιγμένων οδών θα είναι συνολικού μήκους 6.441 μ. από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2 : «ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» πρ/σμού 968.140,00 πλέον ΦΠΑ

To υποέργο αφορά την προμήθεια, την ολοκληρωμένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος αυτοματισμού, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των δεξαμενών και αντλιοστασίων των Δικτύων Ύδρευσης της ΔΕΥΑ Πρέβεζας. Αντικειμενικός σκοπός του συστήματος, είναι να δημιουργηθεί ένα Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου (ΚΣΕ) από το οποίο θα γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου μεταφοράς/διανομής νερού. Έτσι μέσω εγκατάστασης κατάλληλου Η/Μ εξοπλισμού και παραμετροποιημένου λογισμικού συστήματος, θα συλλέγονται (και θα επεξεργάζονται) πληροφορίες από όλες τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, οι οποίες θα ενημερώνουν το σύστημα για:

 Άμεση παρουσίαση των υδατικών αποθεμάτων

 Παρακολούθηση ποιότητας πόσιμου ύδατος

 Στοιχεία λειτουργίας (πχ ενεργειακές καταναλώσεις, ώρες λειτουργίας, στατιστικά στοιχεία κλπ), των ζωτικών στοιχείων του δικτύου, όπως τα αντλιοστάσια και οι δεξαμενές

ΥΠΟΕΡΓΟ 3 : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ» πρ/σμού 4.665.932,00 πλέον ΦΠΑ

Σκοπός του συστήματος είναι η συνεχής παρακολούθηση και έλεγχος της κατανάλωσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, η συλλογή και αποθήκευση ιστορικών δεδομένων της κατανάλωσης, η ακριβής και συνεχής μέτρηση, και η μετέπειτα διασύνδεσή του με πιθανό λογισμικό τιμολόγηση. Το προτεινόμενο σύστημα, προβλέπει την δημιουργία ενός συστήματος συγκέντρωσης πληροφοριών, εποπτικού ελέγχου της κατανάλωσης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων, μέσω των 15.912 Ασύρματων Ψηφιακών Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ)

ΥΠΟΕΡΓΟ 4 : «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ»

είναι πρ/σμού 4.800,00 πλέον ΦΠΑ

ΥΠΟΕΡΓΟ 5 : «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ » πρ/σμού 50.000 ευρώ

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Πρέβεζας: Συνεδριάζει την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη

Επόμενο Άρθρο

Γιάννης Μπούρης: ”Επιτακτική ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων” – Επιστολή σε υπουργούς

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...