Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 5:08

ΦωτοΓραφές: ΣΜΥΡΝΗ – Φωτογραφίες και Λογοτεχνικά Κείμενα για μια αλησμόνητη πατρίδα

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, τιμώντας την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης εγκαινιάζει μια ανοικτή Έκθεση σε κεντρικό σημείο της Πρέβεζας, που απευθύνεται σε όλους τους  συμπολίτες μας.

Ο τίτλος «ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΣ» υποδηλώνει το περιεχόμενο της Έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει τόσο φωτογραφικό υλικό, όσο και γραπτά κείμενα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ επέλεξε να μην αρκεστεί σε μια απλή παράθεση φωτογραφικού υλικού, αλλά, εκτιμώντας τον πλούτο και τη αξία των λογοτεχνικών έργων, που αναφέρονται στη Σμύρνη την εποχή της αίγλης της, στην πυρκαγιά, στις σφαγές και στη καταστροφή της πόλης, αλλά και στην ανθρώπινη δυστυχία, που ακολούθησε την Μικρασιάτικη καταστροφή, θέλησε στην Έκθεση αυτή, να περιλαμβάνονται κάποια αποσπάσματα από βιβλία, αφενός για να τιμήσει τους δημιουργούς, που περιέγραψαν με την γραφίδα τους αυτά που έζησαν ή τους συγκίνησαν, και αφετέρου για να δώσει το ερέθισμα σε ένα ευρύτερο κοινό, να ενδιαφερθεί και να διαβάσει την υπέροχη Ελληνική Λογοτεχνία.

Η Έκθεση θα είναι απολύτως προσιτή στο ευρύ κοινό της Πρέβεζας, καθόσον ο «Εκθεσιακός Χώρος» είναι βιτρίνες κενού καταστήματος στο κέντρο της πόλης, στη γωνία των Οδών Μπιζανίου και 21ης Οκτωβρίου.

Την Έκθεση επιμελήθηκε η Αναστασία Ε. Κόρρου.

Οι επιλογές των κειμένων έγιναν από τον Ευάγγελο Α. Τσώλη.

Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος κ. Νίκο Τζίμα, για την παραχώρηση των βιτρινών του καταστήματος ιδιοκτησίας του, αλλά και για την βοήθειά του  στο στήσιμο της παρουσίασης.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Δήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Επόμενο Άρθρο

Τέλεση Αγιασμού και Μήνυμα του Δημάρχου Πάργας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...