Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 6:55

Φωτιά Alpha Bank Πρέβεζας: Ερωτήματα γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης

Μία μέρα σχεδόν από την φωτιά που υπέστη το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πρέβεζα και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τους λόγους ή την αιτία της καταστροφής, που είχε ως αποτέλεσμα η τράπεζα να παραμείνει κλειστή.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα συνεργεία την διαδικασία της αποκατάστασης των ζημιών, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε θα επαναλειτουργήσει, ούτε τα κεντρικά με τα οποία το onprevezanews.gr επικοινώνησε το πρώϊ.

Ωστόσο πολλά είναι ακόμη τα ερωτήματα, γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης, το οποίο διαθέτουν οι τράπεζες, ερωτήματα που δεχθήκαμε και από αναγνώστες μας.

Σύμφωνα με ειδικούς όλα τα συστήματα πυρόσβεσης λειτουργούν είτε με παροχή ρεύματος, είτε αυτόνομα με μπαταρίες.

Τα ερωτήματα είναι λοιπόν… το σύστημα του υποκαταστήματος δεν πρόλαβε να λειτουργήσει μετά την επαναφορά του ρεύματος ή δεν είχε μπαταρίες προκειμένου να λειτουργήσει αυτόνομα και άμεσα;

Φως σε όλα τα παραπάνω θα δώσουν τόσο τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που ήδη εξετάζουν οι ανακριτικές αρχές, αλλά και οι εμπειρογνώμονες της τράπεζες, οι οποίοι θα έρθουν στην Πρέβεζα.

Οι πληροφορίες του onprevezanews.gr και μετά την επικοινωνία με τα κεντρικά της τράπεζας, λένε ότι οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα θα λειτουργεί κανονικά, αλλιώς οι πελάτες θα εξυπηρετούνται από γειτονικά καταστήματα της τράπεζας που είναι είτε Άρτα, είτε Λευκάδα ή με συναλλαγές σε άλλες τράπεζες με τους πελάτες να επιβαρύνονται την έξτρα χρέωση.

Προηγούμενο Άρθρο

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη – Τι λένε σεισμολόγοι

Επόμενο Άρθρο

Μία νεκρή και 4 τραυματίες στο τροχαίο της Ν.Κερασούντας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...