Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 8:14

ΦΟΔΣΑ: Αποφασίζει τη Δευτέρα την αλλαγή σελίδας στο εργοστάσιο απορριμμάτων

Ένα περίπου μήνα μετά τη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης, ο ΦΟΔΣΑ, αποφασίζει να κάνει το επόμενο μήνα.

Θεωρώντας ότι οι… συνθήκες είναι ώριμες συγκαλεί την Δευτέρα στη μία το μεσημέρι Διοικητικό Συμβούλιο με ένα και μοναδικό αίτημα.

Την υποβολή αιτήματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να περιέλθει στον ίδιο το σύνολο των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Σύμβαση Σύμπραξης μεταξύ της Περιφέρειας και της Αειφορικής Ηπείρου.

Με απλά λόγια θα αποφασίσει να υποβάλλει αίτημα ώστε να περιέλθει στον ίδιο το εργοστάσιο απορριμμάτων αλλά και όλες οι υποχρεώσεις με σημαντικότερο το πρόστιμο των 3,5 εκατομμυρίων που έχει επιδικαστεί από το διαιτητικό δικαστήριο μετά την διένεξη Περιφέρειας και θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ.

Ο ΦΟΔΣΑ με την εισήγηση που είναι ήδη σε γνώση όλων των μελών του εκτιμά ότι «δόθηκε σε αρκετές περιπτώσεις η δυνατότητα καταγγελίας της προγραμματικής σύμβασης εξαιτίας αντισυμβατικής συμπεριφοράς της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Σύνδεσμος επέμενε στην επίλυση των όποιων διαφορών και στη μετάβαση στην επόμενη μέρα της διαχείρισης των απορριμμάτων δια της συνεννόησης και του διαλόγου και μόνο όταν δεν υπήρχε κανένα απολύτως έδαφος συνεννόησης και επικοινωνίας προσέφυγε στη δικαστική οδό επίλυσής τους από τα αρμόδια δικαστήρια».

Κάνοντας χρήση της νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης –η οποία σημειωτέον ήταν φωτογραφική για την περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου- θα επιχειρήσει να λάβει απόφαση ώστε να υποβάλλει αίτημα στην Αποκεντρωμένη.

Η συνεδρίαση είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών και εκ του αποτελέσματος που θα υπάρξει θα μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική καθώς το τοπίο στην διαχείριση των απορριμμάτων θα αλλάξει και οι Δήμοι –όπως και ο ΦΟΔΣΑ- θα δοκιμαστούν στην πράξη και θα κριθούν.

Πηγή: epiruspost.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Βρέθηκε οβίδα στην παραλία της Καστροσυκιάς

Επόμενο Άρθρο

Στο προπονητικό επιτελείο του Πανιωνίου ο Πρεβεζάνος Γιώργος Νάτσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...