Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 4:49

“ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ” η νέα δημιουργία του Πάνου Γαλάνη

Δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις δημιουργίες του ο Πρεβεζάνος καλλιτέχνης Πάνος Γαλάνης.

Αυτή την φορά ήρθε η ώρα του για μια συμμετοχή σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης.

Ο Πάνος Γαλάνης παρουσίασε το έργο του με τίτλο ‘’ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ’’ και ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ μας εξηγεί το γιατί:
Ο τίτλος της συμμετοχής μου στον διαγωνισμό του Αρχαιολογικού μουσείου Νικόπολης με θέμα 《Άν όλοι οι άνθρωποι της γής πιάναν γερά τα χέρια…》.
Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο αφροαμερικάνο Τζόρτζ Φλόιντ και σε όσους δεν μπορούν να ανασάνουν λόγω του ρατσισμού ,της βίας ,του bullying ,του πολέμου,της πείνας ,της εκμετάλλευσης και της κακοποίησης που υφίστανται.
Άν όλοι οι άνθρωποι της γής πιάναν γερά τα χέρια… δεν θα μέναν χέρια αδειανά ώστε να χωράνε στην χούφτα τους τα όπλα,η σωματική βία ή ακόμα και ο θάνατος.
Το χρώμα τών χεριών τους δεν θα είχε καμία σημασία ,ούτε άν θα ήταν φτωχά ή πλούσια, αδύνατα ή παχουλά.
Όλα τα χέρια θα ήταν το ίδιο γερά πιασμένα και πάνω απ όλα καθαρά.
Καθαρά από κάθε λογής διακρίσεων για την καταγωγή,τα θρησκευτικά πιστεύω, τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και τις όποιες τυχόν αναπηρίες του διπλανού.
Όλα τα χέρια θα είχαν τις χούφτες τους γεμάτες αλληλοσεβασμό και ανεδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον και θα κλειδώναν σφιχτά μεταξύ τους φτιάχνοντας όλα μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα αγκάλιαζε τον πλανήτη μας…τη Γή μας…το σπίτι όλων μας.

Προηγούμενο Άρθρο

Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό και την Δευτέρα

Επόμενο Άρθρο

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...