“ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ” η νέα δημιουργία του Πάνου Γαλάνη

Ημερομηνία:

spot_img

Δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις δημιουργίες του ο Πρεβεζάνος καλλιτέχνης Πάνος Γαλάνης.

Αυτή την φορά ήρθε η ώρα του για μια συμμετοχή σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης.

Ο Πάνος Γαλάνης παρουσίασε το έργο του με τίτλο ‘’ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ’’ και ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ μας εξηγεί το γιατί:
Ο τίτλος της συμμετοχής μου στον διαγωνισμό του Αρχαιολογικού μουσείου Νικόπολης με θέμα 《Άν όλοι οι άνθρωποι της γής πιάναν γερά τα χέρια…》.
Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο αφροαμερικάνο Τζόρτζ Φλόιντ και σε όσους δεν μπορούν να ανασάνουν λόγω του ρατσισμού ,της βίας ,του bullying ,του πολέμου,της πείνας ,της εκμετάλλευσης και της κακοποίησης που υφίστανται.
Άν όλοι οι άνθρωποι της γής πιάναν γερά τα χέρια… δεν θα μέναν χέρια αδειανά ώστε να χωράνε στην χούφτα τους τα όπλα,η σωματική βία ή ακόμα και ο θάνατος.
Το χρώμα τών χεριών τους δεν θα είχε καμία σημασία ,ούτε άν θα ήταν φτωχά ή πλούσια, αδύνατα ή παχουλά.
Όλα τα χέρια θα ήταν το ίδιο γερά πιασμένα και πάνω απ όλα καθαρά.
Καθαρά από κάθε λογής διακρίσεων για την καταγωγή,τα θρησκευτικά πιστεύω, τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και τις όποιες τυχόν αναπηρίες του διπλανού.
Όλα τα χέρια θα είχαν τις χούφτες τους γεμάτες αλληλοσεβασμό και ανεδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον και θα κλειδώναν σφιχτά μεταξύ τους φτιάχνοντας όλα μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα αγκάλιαζε τον πλανήτη μας…τη Γή μας…το σπίτι όλων μας.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο σινέ ΚΟΚΚΙΝΙΑ η έμφυλη βία: προβολή ταινίας και συζήτηση

Το σινέ ΚΟΚΚΙΝΙΑ, στα πλαίσια της θεματικής «Βία», προβάλλει...

Πρέβεζα: Η μάχη για τις δύο έδρες ξεκινά από τα ψηφοδέλτια

Πρόσωπα, παρασκήνιο, εσωκομματικές ισορροπίες και οι επιλογές που μπορούν...

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ: «Η Δίκη του Ορφέα και της Ευρυδίκης» του Γιώργου Σκούρτη στο Νεκρομαντείο Αχέροντα

 «Η Δίκη του Ορφέα και της Ευρυδίκης» του Γιώργου...

Προμαχώνας Πρέβεζας: Από σημείο χαλάρωσης… σε υπαίθριο σκουπιδότοπο – Σκουπίδια παντού και ούτε ένας κάδος!

Ένα από τα όμορφα και πολυσύχναστα σημεία της Πρέβεζας,...