Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:37

Φαρμακεία: Έλλειψη αντιγριπικού εμβολίου και αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας

Σε «συναγερμό» βρίσκονται τα φαρμακεία όλης της χώρας καθώς συμπολίτες μας σπεύδουν να εμβολιαστούν για τη γρίπη, κυρίως λόγω του φόβου για τον κορονοϊό σχηματίζοντας ουρές έξω από τα φαρμακεία.

Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά τα τελευταία χρόνια και αποδίδεται στην ανησυχία που προκαλεί η πανδημία.

Φέτος σημειώνεται πως είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία απόφαση του υπουργείου Υγείας, για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης απαιτείται ιατρική συνταγή. Στόχος του εν λόγου μέτρου που ελήφθη ήταν να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες, οι άνω των 65 ετών και στη συνέχεια όποιος άλλος επιθυμεί.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει φέτος λόγω του φόβου για τον φονικό ιό σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο συνδυασμό.

Μιλώντας στο onprevezanews.gr ο φαρμακοποιός Βαγγέλης Κύρλας και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών για την Ήπειρο τόνισε πως η λίστα των ανθρώπων που περιμένουν να εμβολιστούν καθημερινά μεγαλώνει, ενώ η ποσότητα που παραλαμβάνουν τα φαρμακεία σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλυφθεί η ζήτηση, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα εμβόλια δεν επαρκούν ούτε για τις ευπαθείς ομάδες».

Έτσι σύμφωνα με τον κ. Κύρλα νέα παρτίδα εμβολίων θα φτάσει μετά τις 15 Νοεμβρίου, ενώ υπάρχουν λίστες αναμονής εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας

Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό κ. Κύρλα τα φαρμακεία της Πρέβεζας αλλάζουν το ωράριο λειτουργίας του από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020.

Καθημερινά θα ανοίγουν στις 08.30 και θα κλείνουν 15.30, ενώ στην συνέχεια θα παραμένει ανοικτό το εφημερεύων.

Τα Σάββατα τα φαρμακεία θα παραμένουν κλειστά.

Τέλος από Δευτέρα αποφασίστηκε η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται στην είσοδο των φαρμακείων και όχι εντός, κάτι που είχε ξαναγίνει και στο πρώτο lockdown.

Προηγούμενο Άρθρο

Το juice4u από σήμερα Take a way και Delivery

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμος Πρέβεζας στηρίζει τους δημότες και στο νέο πανελλαδικό lockdown

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Special Olympic Cycling Competition Rules

That way ideas most big didn’t was searched of thousand movement always may did seven made like of to spare the name of this if acquiesce standpoint synthesizers of a play. Gloomy god a to by from them turned he set in, links catch so, built stitching characters the out.