Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 11:40

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς στην Πρέβεζα

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που αναρτά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,η Πρέβεζα, τα Γιάννενα και η Θεσπρωτία βρίσκονται και σήμερα στην κίτρινη κατηγορία που σηματοδοτεί την υψηλή επικινδυνότητα για πρόκληση πυρκαγιών. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Εν τω μεταξύ σε ισχύ παραμένει μέχρι την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια( π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης).

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Τέλος σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Έκτακτη χρηματοδότηση και στους Δήμους της Π.Ε Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη φωτιά στην Κυψέλη Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...